Една трета от световното население все още няма достъп до

...
Една трета от световното население все още няма достъп до
Коментари Харесай

Една трета от хората по света все още нямат достъп до интернет

Една трета от международното население към момента няма достъп до интернет, макар че броят на обвързваните хора в никакъв случай не е бил толкоз огромен, сочат последните статистически данни на Организация на обединените нации.

От миналогодишното броене на Международния съюз по телекомуникации (ITU), организацията на Организация на обединените нации за осведомителни и информационни технологии, до интернет имат достъп към 100 милиона души повече.

Това значи, че 67% от международното население, или 5,4 милиарда души, към този момент са онлайн, съобщи Агенция Франс Прес.

Останалите 2,6 милиарда души обаче към момента нямат достъп.

" Това усъвършенстване на свързаността е още една стъпка в вярната посока ", съобщи генералният секретар на ITU Дорин Богдан-Мартин.

" Няма да се успокоим, до момента в който не заживеем в свят, в който пълноценната съгласуваност е жива действителност за всеки и на всички места ", добави тя в изказване.

Необходими са непрекъснати старания, " с цел да се реализира универсална и значима връзка до 2030 година ", сподели ръководителят на ITU.

Тъй като развитият свят към този момент е онлайн, най-големите области на напредък на свързаността са в страните с ниски приходи.

Последните световни оценки удостоверяват, че двуцифреното повишаване на свързаността, следено през 2020 година в пика на коронавирусната пандемия, е било кратковременно.

" Настоящите трендове не са задоволително мощни, с цел да подсигуряват, че задачата за универсална и значима съгласуваност ще бъде реализирана до 2030 година ", се споделя в отчета на ITU. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР