Една стара лъвица и двете й дъщери са ключът към

...
Една стара лъвица и двете й дъщери са ключът към
Коментари Харесай

„Изчезващите крале – лъвовете на Намиб“ - в най-старата пустиня на света по VIASAT NATURE

Една остаряла лъвица и двете й дъщери са ключът към бъдещето на пустинните лъвове: преди две години те раждат общо пет мъжки лъвчета и макар сложните условия в пустинята и това, че мъжкиje на прайда им са изчезнали, съумяват да отгледат дребните. Сега, обаче, идва време „ петимата мускетари “ да продължат сами.



Уловени интимни моменти с лъвовете, в миналото считани за изчезнали. Алфа мъжкарят на прайда, остарялата лъвица, дъщерите й и техните доста специфични момчета ще опишат история за удивително, трагично и прочувствено пътешестване през пустинята на контрастите.
Сега можем да следим за нескончаем интервал от време тайния живот на пустинните лъвове в рисковите условия на този героичен пейзаж. Те се скитат по величествени пясъчни дюни и безкрайни равнини от трошляк, от време на време чак до брега със скелетите.


Открийте този извънреден див звяр в една от най-изолирани обасти на планетата: място на компликации, непрекъснат апетит, безкрайна жадност и неизбежно страдалчество – тук петте млади лъва би трябвало да завладяват Намиб и да основат личното си кралство. Пътят към съзряването в най-старата пустиня на света по никакъв начин не е лесен…


Във втората част по Viasat Nature в неделя от 14:30 часа или 20:45 часа наблюдаваме един от младите лъвове от прайда. Скитащ се из безплодни равнини, той се озовава надалеч от вкъщи и обезверено се пробва да откри братята си, които са изчезнали няколко дни по-рано. Бродещ из пустинята напълно самичък, той одеве е почнал пътешествието на живота си.

Д-р Филип Стандър употребява спътник, с цел да наблюдава лъвовета през безпощадния пейзаж на Намибия. Ловци на титли и локалните поданици са предизвикали пагубен спад на популацията мъжки лъвове. По време на фотосите на кино лентата, в Намиб има по-малко от 150 екземпляра. Д-р Стандър учи популацията от две десетилетия.
Още първия път, когато вижда лъвицата с петте мъжки лъвчета, той осъзнава, че оцеляването им е витално значимо. Ако съумеят да възмъжеят, ще има някаква вяра за пустинните лъвове.
Видео за „ Изчезващите крале – лъвовета на Намиб “ по VIASAT NATURE

Не пропускайте „ Изчезващите крале – лъвовета на Намиб “ в „ Африканския следобяд “ на VIASAT NATURE на 4 април, неделя, от 13:35 часа или от 20:50 часа на 8 и 9 април. 



В чест на Деня на Земята - от 22 април, четъртък, по VIASAT NATURE гледайте „ ПРАВИЛАТА НА „ СЕРЕНГЕТИ “!
Повторение: в събота, 24 април, от 11:00 часа, и четвъртък, 29 април, от 18:15 часа.
През 60-те година на предишния век дребна група учени се насочва към дивата пустота, ръководена от ненаситно любознание към природата. Те научават, че основни типове могат да основат или да разрушат екосистемите, в които живеят.
Сега в залеза на своята видка кариера, петимата невъзпяти герои на модерната екология - Боб Пейн, Джим Естес, Мери Пауър, Тони Синклер и Джон Терборг - споделят историите за техните завършения. Те разкриват по какъв начин пионерската им работа е трансформирала възгледите им за природата и е дала късмет на човечеството да премисли света подобен, какъвто би могъл и би трябвало да бъде.
Видео за „ Правилата на „ Серенгети “ по VIASAT NATURE





Очаквайте втори сезон на „ В зоопарк " Таронга " – от понеделник, 12 април, в 17:15 ч.
Зоопаркът " Таронга " се завръща за нова поредност от 16 едночасови епизоди с нови типове, за които би трябвало да се поставят грижи и цялостен куп спънки за превъзмогване. Лъвовете се завръщат от Сидни, а на суматранските тигри са спестени проблеми с напредничава развъдна стратегия. Служителите в зоопарка се радват, че морската лъвица Нала е бременна, само че се тревожат за шимпанзето Наоми, които има компликации със зачеването. Дали се пробват да приготвят застрашените билбита за завръщане в дивата природа или желаят да усилят популацията на саймири, като водят мъжки в група от 10 женски - на чиновниците в зоопарка в никакъв случай не им е скучно!

Видео за втори сезон на „ В зоопарк „ Таронга “ по Viasat Nature

оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете. Следете ни и на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР