Една романтична комедия по текста на Надежда Птушкина представя днес

...
Една романтична комедия по текста на Надежда Птушкина представя днес
Коментари Харесай

Русенският театър гостува днес във Варна с романтичната постановка Докато тя умираше

Една сантиментална комедия по текста на Надежда Птушкина показва през днешния ден във Варна държавна такса " Сава Огнянов " - Русе, припомня Moreto.net.

От 19:30 в Театър " Българан " Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Татяна Цветкова, Ясена Господинова, под режисурата на Орлин Дяков, ще опишат трогателната история " Докато тя умираше ", считана за една от най-хубавите в актуалната съветска драма от последните десетилетия.

В пиесата се разиграва трагикомичната история на една стара жена и нейната щерка измежду бита на елементарен съветски дом. Майката е болна и чака близкия си край, тъгувайки, че към момента не е видяла щерка си омъжена и заобиколена от деца. Дъщерята също се изтезава от тази обстановка и се чуди по какъв начин да вдъхне религия на майка си, че това ще стане и тя ще доживее да види щерка си под венчило. И взема решение да измисли вяра!

Именно това решение поставя началото на куп смешни обстановки и недоразумения и довеждат играта до покъртителен свършек. Така се ражда една сантиментална комедия, изтъкана от лирика и драматичност, от смях и сълзи, от човещина и добрина, от съобразителност и красива фикция. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР