Една от водещите български банки – ОББ ще има нов

...
Една от водещите български банки – ОББ ще има нов
Коментари Харесай

Шефът на ОББ се оттегля, за да заеме по-висок пост

Една от водещите български банки – ОББ ще има нов основен изпълнителен шеф, а компанията-майка KBC Груп – нов кънтри управител за България. Настоящият началник Петър Андронов ще се издигне на по-висока позиция в корпоративната подчиненост, а мястото му ще заеме Питър Рьобен, който сега е изпълнителен шеф на KBC Bank Ирландия, оповестяват от Групата.

Андронов ще поеме ръководството на бизнес сектор " Международни пазари ", като ще дава отговор и за KBC Asset Management. Той ще стане част и от Изпълнителния комитет на KBC Груп – един от висшите управителни орган на групата.

Рокадите са част от вълна от промени на върха на KBC Груп. Начело на компанията ще застане Люк Попелиер, заемайки позицията на основен финансов шеф и изпълнителен шеф на KBC Груп. Попелиер до момента е ръководел бизнеса на финансовата група на интернационалните пазари. Именно него ще наследи Андронов, щом заеме новия си пост. Новият Люк Попелиер ще дава отговор и за " Пазари " и KBC Securities.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
ОББ, част от белгийската KBC Груп, започва линия по премиум...

Назначенията на Попелиер и Андронов са утвърдени от Европейската централна банка и от Националната банка на Белгия. Те ще заемат новите си позиции след утвърждение от годишното Общо заседание на акционерите на KBC Груп на 6 май 2021 година

Петър Андронов е един от най-опитните банкери у нас. Той е кънтри управител на KBC Груп у нас от 2007 година, когато белгийската група закупи Сибанк и ДЗИ. От няколко години Андронов е началник и на Асоциацията на Банките в България, само че евентуално ще се отдръпна от поста, щом заеме новата позиция.

Българският банкер получи висока оценка и от основния изпълнителен шеф на KBC Груп – Йохан Тейс. " Радвам се да поздравявам Петър Андронов като член на нашия Изпълнителен комитет. Освен неговият дълголетен професионален, научен и интернационален опит Петър има задълбочени знания в региона на стопанската система и финансите, които ще му разрешат доста да способства за по-нататъшното развиване на нашата група на главните ни пазари в Централна Европа и Ирландия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Обединена българска банка, част от белгийската банково-застрахователна група КВС, дава още едн...

През последните 13 години той държи кормилото на бизнеса ни в България през едни доста предизвикателни времена. Той сполучливо реализира придобиването на Обединена българска банка и последвалото обединение със Сибанк и приготви нашите български сдружения за процеса на цифрова промяна. Качествата му също по този начин бяха оценени и от външния свят като той е печелил 4 пъти премията " Банкер на годината ", само че също по този начин и " Мениджър на годината ", приз " Буров " за банков мениджмънт, бил е номиниран за " Мистър Икономика " и му е присъдено званието Офицер на Ордена на короната на Белгия. " – споделя Тейс.

Йохан Тeйс поздрави и Питър Рьобен за назначението му като основен изпълнителен шеф, отговарящ за активността на сдруженията на KBC Груп в България: " С избора на Питър ние избрахме изпълнителен шеф, който има изчерпателен и богат интернационален опит във финансовия бранш. Освен това, защото потребителско прекарване, нововъведенията и цифровата промяна стават все по-важни, опитът на Питър в KBC Bank Ирландия – ирландският водач в цифровите трансформации – ще се окаже скъп в новата му роля на основен изпълнителен шеф в България, пренасяйки цифровата промяна на активността ни в България на идващото равнище.

Наистина имам вяра, че богатият му опит в комплицирани, интернационалните и преобразуващи се бизнес модели, както и задълбочените познания за Групата, бранша и новите технологии, ще бъдат от решаващо значение за подкрепяне тактиката на KBC, което ще бъде от изгода за всички заинтригувани лица. " – показва Тейс.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР