Една от причините за гибелта на канадския парашутист в Чешнегирово

...
Една от причините за гибелта на канадския парашутист в Чешнегирово
Коментари Харесай

Бивш парашутист разясни точните причини за трагедията по време на ученията до Чешнегирово

Една от аргументите за гибелта на канадския парашутист в Чешнегирово е ниската височина, от която са скачали десанчиците – сред 400 и 500 метра от земята. Това съобщи някогашен боен парашутист, написа "Марица ". По думите му, поради дребната височина, потърпевшият не е имал време да отвори аварийния парашут.

„ Десантът се е правил с два самолета, като единият е бил C 130 – Херкулес. Пострадали са трима военни. Единият е умрял на място, вторият към този момент е изписан от болничното заведение, а третият е с комоцио в УМБАЛ „ Свети Георги “, сподели още някогашният армеец. Като друга съществена версия за трагичния случай се спрягат неприятните метерологични условия и неналичието на видимост. Същата нощ над селото е имало светкавици, а в прилежащия град Садово е валял мощен дъжд.

„ Шумът от самолетите нощес беше извънредно гръмък, те минаваха доста ниско “, разясниха млади дами от селото.

„ Двадесет и пета изтребително-бомбардировъчна авиобаза не работи от 2002 година, само че към момента е благосъстоятелност на военните. Пистата е огромна към 5 хиляди декара, по тази причина американците са я избрали, с цел да проведат там образованието си “, съобщи кметът на село Чешнегирово Христо Атанасов и добави, че преди армейците да дойдат за интервенцията, обектът е измит от треви и дървета, за сигурност. Десантът се е провел в часове от 0:30 до 3:00 часа.

Жителите на селото са знаели седмица по-рано за образованието на НАТО от залепена записка на кметството на селището.

„ Вчера денем наблюдавахме парашутистите по какъв начин скачат и децата се радваха. Ние сме привикнали с шума на самолетите, тъй като преди години, когато базата работеше прелитаха всеки ден “, сподели Весела Зайкова, която живее в крайните къщи на селото, които имат аспект към пистата. От думите и се схваща, че скокове е имало и денем, освен през нощта, както е било известено.

„ Всичко е американска военна загадка и никой нищо не споделя на българите. Те минават непрестанно с военни камиони, а аз единствено разтварям и затварям вратите след тях “, споделя Теню Масев, постовия на авиобазата. Той сподели още, че се води следствие, само че военните дейности скоро няма да бъдат прекъснати.

Случаят е стихотворец от военна полиция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР