Една от основните причини хората да купуват чисто нов автомобил

...
Една от основните причини хората да купуват чисто нов автомобил
Коментари Харесай

Помислете пак преди да си купите някоя от тези коли! Топ 10 на най-ненадеждните автомобили

Една от главните аргументи хората да купуват чисто нов автомобил е обещанието, че няма да се сблъскате с проблеми, които да ви карат да посещавате сервиза и да отделяте спомагателни средства и сила за ремонт в идващите няколко години. Всеобхватното годишно изследване на Consumer Reports обаче стига до извода, че има не малко клиенти, които са принудени да посетят сервиза на дилъра доста преди предстоящото, оповестява Vesti.bg.

Проучването се базира на данни от над 640 000 автомобила в Съединени американски щати. Изследвани са 17 проблематични области: от стържещи спирачки, през счупени детайли в облицовката на автомобила до най-сериозните недостатъци – да вземем за пример щета в гаранционна трансмисия или проблеми със задвижването на четирите колела. Всеки един недостатък се мери по комплицирана методология, с цел да се сформира „ Предвидим бал за надеждност” за всеки автомобил.

Тук ще ги видите подредени в противоположен ред, стигайки до най-ненадеждния автомобил, който ще изненада мнозина почитатели на Илон Мъск, тъй като става въпрос за Tesla Model X.

Chevrolet Camaro

Може да е измежду най-желаните масъл кари, само че притежателите му се оплакват от леки недостатъци в трансмисията, както и такива свързани с електрониката и задвижването.

Mercedes-Benz GLC-Class

Явно към този момент ще би трябвало да спрем да използваме Mercedes като мерило във всяко едно отношение, откакто намираме този модел в тази непрестижна ранглиста. Компактният шутгартски SUV има проблеми със спирачките, кормилната система, окачването, електрическото зареждане на борда.

Jaguar F-Pace

Това е страховит автомобил, за мен най-малко най-добре изглеждащият в класа си. Но притежателите му рапортуват за проблеми с електрониката на борда, задвижването, шумове и течове.

GMC Acadia

В Щатите това е много известен модел с три реда седалки, само че сходно на множеството в този лист, демонстрира проблеми с електрониката на борда, електрическото зареждане и задвижването.

Fiat 500

Странно е този автомобил да участва тук, откакто е на пазара близо десетилетие, само че симпатичният мъник има проблеми със спирачките, електрическото съоръжение и електрониката.

Ford Focus

За страдание Ford е единственият производител, който има двама представители в тази ранглиста. А те са измежду най-продаваните модели на компанията. Задвижването и трансмисията са проблемите, нареждащи Focus тук.

Ford Fiesta

Собствениците на Fiesta рапортуват проблеми с климатичната система и трансмисията.

Volvo XC90

Най-неприятно сюрпризиран съм от наличието на този страховит SUV. Той глези притежателите си с богат лист от функционалности за улеснение и сигурност, само че притежателите му рапортуват проблеми точно с тях и електрическата система.

Cadillac Escalade

Огромният всъдеход разочарова част от притежателите си със своята електрическа система, климатик и съществени проблеми с трансмисията.

Tesla Model X

Изненадани ли сте? Вероятно множеството да, аз също, само че притежателите на модела оповестяват на Consumer Reports, че техните коли страдат от проблеми с боята, тапицерията, климатичната система и купето на автомобила. Затова и се намира отпред (макар и финален изброен тук) на тази отрицателна ранглиста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР