Една от основните премиери на протичащото в Париж международно изложение

...
Една от основните премиери на протичащото в Париж международно изложение
Коментари Харесай

Новият военен Hummer

Една от главните министър председатели на протичащото в Париж интернационално ревю на военна техника, е новата генерация на военния Hummer. Тя се назовава NXT 360 и се явява правоприемник на легендата HMMWV.

Новата военна машина се прави от AM General, само че за разлика от предходник си, още от базовото си равнище е бронирана. Балистичната и отбрана дава отговор на клас Б7, а що се касае до противоминна отбрана, то под предните колела тя подхожда на равнище 2а по STANAG, т.е. машината устоя на 6 кг тротил.



В междинната и в задната част равнището е 1+ по STANAG. Окачването е интензивно, а общата маса е 7 100 кг. Силовият елемент задвижващ новия боен Hummer е с размер 6.5 литра, екипиран е с турбокомпресор и е V-образен осемцилиндров. Мощността му е 250 конски сили, само че по-любопитното е, че може да работи с всевъзможен тип гориво (бензин, нафта, керосин...).

Максималният въртящ миг е 624 Нм и се предава на четирите колела през шестстепенна автоматизирана трансмисия 6L85e. Наследникът на Hummer е с име NXT 360 напълно неслучайно. То се разшифрова като Next Generation, а 360 е неповторимата мобилна артилерийска установка HMMWV Hawkeye с диаметър 105 мм. Последната се инсталира на шасито на Hummer, може да стреля на 360 градуса и с до 8 изстрела в минута.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР