Една от най-влиятелните личности в европейския баскетбол - легендарният старши

...
Една от най-влиятелните личности в европейския баскетбол - легендарният старши
Коментари Харесай

Легендата Еторе Месина призова да се спрат европейските клубни турнири

Една от най-влиятелните персони в европейския баскетбол - именитият старши треньор на Олимпия (Милано) Еторе Месина - взе страна по проблематичната тематика, обвързвана с провеждането на баскетболните шампионати на Стария континент. 61-годишният експерт изпрати известие към шефовете на европейските клубни шампионати, посредством което показва компликациите на тимовете по време на пандемията и споделя своята позиция за справяне с казуса. Ето цялото известие, оповестено в авторитетния баскетболен уебсайт Eurohoops.net.

" Скъпи другари на баскетбола, след доста размишления взех решение да изпратя известие на тези, които биха ми отделили пет минути от свободното си време. Имах шанса да изживея дълга кариера в интернационалния баскетбол. Моите тимове се състезаваха с горделивост и почитание под управлението на ФИБА, Евролигата и УЛЕБ. Дори при съществуването на различия и несъответствия, аз зачитах мнението на управлението и визията на починалите господин Станкович и господин Бауман.

Гордея се, че съм дълготраен другар на господин Портела и господин Бертомеу, за мен беше чест да упражнявам господин Ван Дер Шпигел, понастоящем президент на УЛЕБ. Живеем в доста придизвикателни времена. Правителствата на множеството европейски страни са взели решения, които са ориентирани към заключване на части от страните си, с цел да защитят хората от ковид. Ежеседмично от ден на ден играчи и членове на треньорския щаб се заразяват с COVID-19, от ден на ден мачове в родните шампионати или в интернационалните надпревари се отсрочват.

Трудностите при интернационалните пътувания усилват риска за съществени здравословни проблеми за тимове и съдии. Скоро няма да има налични дати за отсрочване на срещите, от ден на ден спортни резултати ще зависят от това кой ще има повече шанс, кой ще би трябвало да се оправя с по-малко инфекции по отношение на другите тимове.

Поради всички тези аргументи, като буен почитател на играта, бих желал да помоля нашите ръководители да отделят малко време, да оставят настрани разликите, които не са им разрешавали да се обединят в близкото минало. За положителното на баскетбола и нейните почитатели, седнете на масата и не си тръгвайте, до момента в който не бъде открито общо решение.

За момента единственият логически избор е да се спрат европейските клубни шампионати и да се разреши на националните шампионати да завършат сезона си през идващите четири месеца, защото пътуванията в страните ще бъдат доста по-лесни. След това, може би от март или април, всички интернационалните шампионати могат да бъдат приключени, надявайки се да се подготвим в точния момент за Олимпиадата. И, може би, COVID-19 ще бъде стеснен или липсващ до тогава.

Разбира се, малките екрани и спонсорите би трябвало някак си да вземат участие в това, само че считам, че със взаимност нашите ръководители ще им оказват помощ да схванат обстановката.

Здравето на участниците и честността на надпреварите са приоритет и ние ще бъдем вечно признателни на управленията за техните решения.

Искрено Ваш,

Еторе Месина "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР