Една от най-посещаваните изложби в света, „Човешкото тяло – Науката

...
Една от най-посещаваните изложби в света, „Човешкото тяло – Науката
Коментари Харесай

Изложбата "Човешкото тяло – Науката в нас" пристигна в София

Една от най-посещаваните изложения в света, „ Човешкото тяло – Науката в нас”, дойде в София и ще остане в столицата до края на май.

Уникалната научна експозиция показва над 100 действителни експоната на органи и елементи от човешкото тяло, измежду които и 8 изцяло непокътнати човешки тела. Посетителите могат да се срещнат с мускулната, скелетната, храносмилателната, репродуктивната, дихателната, отделителната и кръвоносната системи, както и с обособените органи.
10
Изложбата е основана от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, взаимно с интернационален екип, следвайки техниката на известния австрийски анатом Гюнтер декор Хагенс, наречена „ пластинация “. Процесът на пластинация е комплициран и минава през няколко стадия. Същността на метода е добиване на водата от човешките органи и тъкани и запълването им с полимер, като по този метод тялото може да се резервира постоянно. Целта на Хагенс е била да сътвори способ, който разрешава на учещите човешкото тяло да имат по-близък контакт и подробен взор над обособените органи и системи, и в това време, един експонат да може да служи на науката доста по-дълго време, без да се постанова съхранението му при специфични условия.
10
Образователната галерия, отдадена на човешкото тяло, е обиколила редица градове по света, като единствено част от тях са Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантяго, Буенос Айрес, Банкок, Амстердам, Берлин, Истанбул, и за последните 10 години в привлякла над 40 милиона гости.
10
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР