Една от най-популярните туристически дестинации Малдивите ще предложат на посетителите

...
Една от най-популярните туристически дестинации Малдивите ще предложат на посетителите
Коментари Харесай

Екзотичната дестинация, която предлага да ваксинира всеки пристигнал турист

Една от най-популярните туристически дестинации Малдивите ще предложат на посетителите си имунизации при идването на острова. Това е част от самодейността, ориентирана към възкръсване на тежко засегнатия туристически бранш в страната, съгласно министъра на туризма.

Стратегията се назовава " 3V " и ще предизвиква туристите да " посещават дестинацията, да се имунизират и да почиват ". Това съобщи министърът на туризма Абдула Маусом, представен от CNBC.

Засега туристите на Малдивите би трябвало да дават PCR тест, който да е негативен и да имат хотелска резервация, с цел да получат достъп до страната. Около 67% от брутния вътрешен артикул на страната идва директно и индиректно от бранша.

Министърът на туризма съобщи още, че целта на държавното управление е да подсигурява, че цялото население ще бъде имунизирано с двете дози. След като приключат тези процеси, страната ще бъде подготвена да имунизира идващите там.

Към днешна дата към 53% от почти 530 000 поданици на островната страна са получили първата си доза, съгласно информация за имунизацията на Reuters. Около 90% от туристическия личен състав на първа линия са получили първата си доза, сподели Маусом.

По думите му страната е получила дарения за ваксини от Индия, Китай и схемата Covax на Световната здравна организация, която има за цел да подсигурява, че имунизациите са заслужено и отмерено разпределени. Малдивите са поръчали спомагателни доставки иот Сингапур.

" Не мисля, че дефицитът на имунизациите ще са проблем на Малдивите, тъй като популацията ни е относително малко. Дозите, които получаваме от другите организации и страни, също ще помогне ", разяснява министърът.

Според него задачата на на страната е да има 10 милиона нощувки на туристи през тази година.

" Хоум офисът " от Малдивите към този момент е доста известен.Много ръководители на компании и висши мениджъри се възползват от тази опция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР