Една от най-популярните социални платформи TikTok ограничи акаунта на германския

...
Една от най-популярните социални платформи TikTok ограничи акаунта на германския
Коментари Харесай

TikTok ограничи акаунта на водещия кандидат на германската крайна десница преди евроизборите

Една от най-популярните обществени платформи TikTok ограничи акаунта на немския крайнодесен политик Максимилиан Крах поради разпространяване на тайни теории.

Крах е член на Европейския парламент и води листата на партия " Алтернатива за Германия " (AfD) на идните през юни избори в Съюза.

Негови видеоклипове обаче към този момент няма да се предлагат на потребителите на TikTok, които отсега нататък ще би трябвало да влизат особено профила му, с цел да видят дали има ново наличие. Освен рестрикцията, от обществената мрежа изтриха пет видеоклипа, споделени от политика.

Ограничението на профила се е наложило " заради многократни нарушавания на изискванията на общността ", съобщи представител на TikTok,

" Той е споделял тайни теории като тази за Великото заменяне ( " Great Replacement " ) в своите видеоклипове ", прибавя още представителят на платформата.

Тази доктрина на конспирацията твърди, че евреите и левичарите приготвят етническа и културна замяна на бялото население с цветнокожи имигранти, което ще докара до " бял геноцид ", написа Ройтерс.

Помощник в офиса на Крах в Европейския парламент съобщи, че екипът на политика е възразил против решението и " се стреми да почисти недоразумението ".

Забраната, която е с дълготрайност 90 дни, ще бъде анулирана след европейските избори през юни.

Анализ на POLITICO демонстрира, че европейските извънредно десни политици превъзхождат политическите си съперници в TikTok.

Крайнодесните фигури по-бързо са се присъединили всеобщо в платформата, спечелили са повече почитатели и са събрали повече лайкове в TikTok, в сравнение с сътрудниците им от главните партии.

През последните години обществените медии са необятно ракритикувани за метода, по който ползват политиките за модериране на наличието на политическите партии и групи.

Крайната десница - изключително в Съединени американски щати - постоянно подлага на критика платформи като Фейсбук и YouTube за това, което счита за наложена цензура върху своите възгледи.

От друга страна, мейнстрийм партиите се оплакват, че политическият спор в обществените медии облагодетелства крайни, поляризиращи позиции.

На този декор, преди седмици интернационалните медии оповестиха, че Европейският парламент се готви да употребява TikTok по време на идната предизборна акция за европейските избори.

Ако това се случи, би било озадачаващо на фона на решението за възбрана на потреблението на обществената мрежа на всички електронни устройства на Екологичен потенциал и Европейска комисия - от съображения за сигурност. Тази възбрана беше призната и от двете европейски институции преди близо година.

От администрацията на Екологичен потенциал обясниха за " Булевард България ", че фактически се прави изследване дали приложението TikTok може да бъде потребление по време на акцията за европейските избори, само че към момента не е ясно какъв ще е резултатът от него.

Приложението към този момент остава неразрешено в институцииите на Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР