Една от най-полезните и предпочитани закуски от спортуващите и хората,

...
Една от най-полезните и предпочитани закуски от спортуващите и хората,
Коментари Харесай

5 причини да киснете овесените ядки вечер

Една от най-полезните и желани закуски от спортуващите и хората, които се стремят към здравословния метод на живот, е тази с овесени ядки. Към тях може да добавите плодове, семена или ядки. Те ще ви оказват помощ да свалите килограми, да поддържате холестерола и захарта в естествени граници. Тази закуска се подготвя бързо и елементарно, зарежда с сила за идния ден и тонизира.
Пред всички, които занапред следва да се срещнат с овесените ядки, стои въпросът дали да ги накисват, или не. Ние ще ви дадем 5 аргументи за позитивен отговор на този въпрос.
 Бисквити с овесени ядки и сладко Бисквити с овесени ядки и сладко
Търсите хрумвания за чудесна закуска? Не се тревожете - ние сме отсреща с една идея за домашни бисквити с овесени ядки и сладко. Ето и...
Истината е, че може да консумирате овесените ядки както накиснати от по-дълго време, по този начин и залети с гореща вода директно преди ядене. В единия случай ще бъдат топли, а в другия – изстинали, само че доста вкусни. Всеки има самостоятелен усет и може да опита и двата метода. Разликата е, че накиснатите овесени ядки улесняват храносмилането и се усвояват по-бързо от организма. При накисване с вода и оставянето им в това положение, нишестето, което съдържат, бива разградено, което оказва помощ за бързото им храносмилане. Освен това, приготвени по този метод, ядките подкрепят и усвояването на въглехидратите и протеините, които приемате.
За оптималната изгода изберете пълнозърнестия вид на овесени ядки. Те са нерафинирани, цялостни с протеини и потребни фибри. Освен във вода, може да ги накиснете и в мляко вечерта и да ги хапнете в най-полезната им форма за закуска. В състава им има доста витамини, минерали и потребни детайли, ето за какво потреблението им в сурова, а не сварена форма, е доста по-благоприятно за организма.
Овесените ядки съдържат фитинова киселина, която не е потребна, защото пречи на усвояването на потребни субстанции като желязо, калций и цинк. За да не се стигне до дефицит на тези детайли, силата на киселината би трябвало да бъде отслабена. Ако накиснете ядките, ще се случи тъкмо това. При престояването цяла нощ действието на киселината става доста едва и не може да попречи на усвояването на останалите скъпи субстанции.
Както всеки хранителен артикул, хубаво е да не прекалявате с потреблението на овесените ядки, тъй като те съдържат протеини, въглехидрат и мазнини. При сдържан банкет на тези субстанции ще се чувствате енергични, здрави и мощни. Важно е да не прекалявате, тъй като вместо да намалите, може да увеличите тежестта, поради наличието на калории. Препоръчително е да не закусвате с овесени ядки, в случай че смятате да хапнете нещо доста калорично денем. Макар че за какво ви е да го вършиме, в случай че се стремите към извайване на съвършена фигура и здравословен метод на хранене.
 Богатите на фибри храни, които би трябвало да включите в диетата си Богатите на фибри храни, които би трябвало да включите в диетата си
Фибрите са от значително значение за тялото. Те оказват помощ при лекуването на разнообразни здравословни проблеми като запек, намаление на холес...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР