Една от най-известните активистки в Иран разкри потресаващи истории за

...
Една от най-известните активистки в Иран разкри потресаващи истории за
Коментари Харесай

Иранска активистка: В затвора ни измъчват и насилват, но чувам стъпките към свободата

Една от най-известните активистки в Иран разкри потресаващи истории за това по какъв начин. Сепиде Голиан е съумяла да изпрати писмо, което е написала в един от прословутите затвори в Иран, където излежава 5-годишна присъда от 2018 година по обвинявания, че е работила „ срещу националната сигурност “, като е подкрепяла цивилен митинги, споделя BBC.

От пандиза " Евин " тя разказва ужасяващия метод, по който е била третирана и по какъв начин са били изтръгвани самопризнания с жестокости и мъчения, каквито не са описвани от Средновековието насам. 

 
               

Ето какво написа Колиян от пандиза:

„ Приветствам антиправителствените митинги, които заляха цялата страна, и в 4-тата година от престоя ми в пандиза най-сетне мога да чуя стъпките към освобождението в Иран. Ехото на „ Жени, живот, независимост “ се чува даже през дебелите стени на пандиза " Евин ".

Докато излежава присъдата си Сепиде Голиан следва право. В писмата си тя разказва по какъв начин крилото в " Евин ", където полата изпитите си, се е превърнато в „ постройка за изтръгване на самопризнания “ и с очите си е видяла по какъв начин млади дами са изтезавани, до момента в който признаят неща, които не са създали, единствено с цел да спасят живота си.

„ Залата за изпитите е цялостна с млади девойки и момчета и виковете на мъчителите могат да чуя на всички места ", написа иранката. И си напомня какво е претърпяла самата тя през 2018, когато е задържана поради поддръжката й на стачката и митинга на служащи в захарна фабрика. Сапиде се надявала, че дамата, която я е разпитвала, ще бъде по-благосклонна към друга жена от мъжете и най-малко няма да я насилва полово, само че... 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР