Една от най-харесваните и четени български писателки Здравка Евтимова издаде

...
Една от най-харесваните и четени български писателки Здравка Евтимова издаде
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Доброто между хората е победа

Една от най-харесваните и четени български писателки Здравка Евтимова издаде романа си „ Резерват за хора и вълци “. Изминалата година беше доста сполучлива за нея и заради обстоятелството, че авторката издаде в Съединени американски щати „ Зелените очи напразно “ – нейната шеста книга. Пред БТА Евтимова изрази огромен оптимизъм за българската просвета, само че за нея същинската победа е положителното сред хората. 

„ Доброто сред хората е другото име на успеха. Земята ни е прелестна. Народът, който живее тук има право да се бори за щастието си “, разяснява писателката като акцентира, че 99 % от щастието на индивида е неговото здраве.

„ Радвам се, че чета прелестни книги на мои сътрудници. Радвам се на всяко раждане на младо българче, на хубаво крепко дете под българското небе “, сподели Здравка Евтимова. Тя споделя, че като всички хора по света, и тя е била доста надълбоко покрусена от войната в Украйна, която е мъчителна покруса за хората от целия свят.

" Войната е пагубна е и за руснаците, които не утвърждават политиката на Путин, и за целия свят, който желае мир “, счита Евтимова. Въпреки позитивното си чувство, тя изпрати миналата 2022 година със смесени страсти:

„ Моето сърце е с Украйна, моето сърце е с хората, които се борят за свободата си. Моето сърце е също и с съветските майки, които посрещат синовете си в ковчези. Искам час по-скоро войната да свърши и се надявам светът да сплоти напъните си и да постави завършек на експанзията на Путин против Украйна.

Видяхме, въпреки това, че и в България има хора, които подават ръка на украинците и бих желала да посочи едно име – това е издателят от Пловдив - Манол Пейков, който съумя да събере толкоз доста средства в поддръжка за хората от Украйна “, споделя писателката. Тя поддържа организацията П.Е.Н. център – България - третият П.Е.Н. център в света, който осъди остро експанзията на Путин и поддържа справедливата битка на украинския народ.

„ Това беше едно от провокациите в моя живот. Реагирахме бързо - ден след началото на експанзията от страна на Путин излязохме с такава осъждаща декларация, изпратена до интернационалния П.Е.Н. център.

Друго предизвикателство е
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР