Една от най-големите технологични компании, американската „Майкрософт“, ще разшири сътрудничеството

...
Една от най-големите технологични компании, американската „Майкрософт“, ще разшири сътрудничеството
Коментари Харесай

„Майкрософт“ ще си сътрудничи с Китай в изкуствения интелект


Една от най-големите софтуерни компании, американската „ Майкрософт “, ще разшири съдействието си в областта на изкуствения разсъдък с университети, компании и научно-изследователски центрове на Китай, оповестява „ Чайна Дейли “, представена от БГНЕС и ТАСС. Компанията си е сложила за цел да притегли още по-голям брой китайски експерти и да разшири опциите за „ цифрова промяна на бизнеса на " Майкрософт “.

„ Китай е един от най-динамично разрастващите се пазари, над 400 хиляди локални разработчици на програмно обезпечаване употребяват платформите и технологиите на „ Майкрософт “ за основаването на разнообразни приложения, а над 100 хиляди от тях вършат разработки в региона на изкуствения разсъдък “, съобщи изпълнителният вицепрезидент на компанията Хари Шум. „ Разширявайки съдействието с Китай, ние се надяваме да открием нови благоприятни условия на локалния пазар “, сподели той.

В близко бъдеще американската компания ще стартира взаимна работа с " Чайна мобайл ", производителя на дронове DJI и Пекинския университет. Китайските управляващи интензивно спомагат за развиването на бранша на изкуствен интелект в страната. През 2017 година в него са вложени към 28 милиарда $. Според проектите на държавното управление се чака, че към 2025 година размерът на тази промишленост ще доближи 63 милиарда $, а към 2030 година - към 158 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР