Една от най-големите световни оперни звезди Соня Йончева живее като

...
Една от най-големите световни оперни звезди Соня Йончева живее като
Коментари Харесай

Соня Йончева мизерствала в гарсониера без ток

Една от най-големите международни оперни звезди Соня Йончева живее като принцеса в голямата си къща в Швейцария , за каквато не е смеела и да мечтае като дете от пловдивския квартал " Кючук Париж ", разбра HotArena.

" Бяхме семейство от по-бедната група на България и живеехме в един доста дребен апартамент, към 40 квадрата. Спомням си по какъв начин токът спираше за няколко часа през няколко часа, а ние с брат ми се упражнявахме на пианото на свещи. Винаги сме се чудили на майка ни - по какъв начин купува пиано, с цел да можем да свирим с брат ми, а по това време у дома нямахме какво да ядем ", споделя Соня. 

Кариерата си тя дължи точно на майка си  Теменуга, която с цената на големи ограничения купува пиано, на което свирят децата й. Братът на фамозното сопрано през днешния ден също е оперен артист в Швейцария, а мнозина помнят, че той е първият победител в риалити шоуто Стар Академи. " Още като ме родила решила, че съм предопределена за сцената. На шест започнах да изсвирвам на пиано и да пея в хор ", спомня си Йончева. Един ден тя чува песен на Моцарт по малкия екран и пробва да я изпее. В този миг майка й осъзнава, че щерка й ще стане огромна оперна звезда и я записва на уроци по пеене. 

В един миг обаче изпада в усложнение и няма опция да заплаща за уроците. Педагогът Нели Койчева взема решение да образова гратис бъдещата оперна прима, тъй като има вяра в гения й. След като приключва музикалното учебно заведение в Пловдив, Йончева е призната в Консерваторията в Женева и още тогава й предсказват блестяща кариера. 

Тя влиза с най-голям триумф, първа в листата. Още като студентка става лауреат на интернационалните състезания в Милано под патронажа на Никола Гяуров и Мирела Френи. Покрай операта Соня се среща и с мъжа си - известният диригент от Венецуела Доминго Хиндоян. Двамата се срещат преди 11 години. Той признава, че усетил огъня сред тях още на първата им среща, само че чакал цели пет години до момента в който я види още веднъж в Берлин, когато двамата схващат, че са родени един за различен. След 6 месеца подвигат женитба, написа Галерия. Двамата са горди родители на 2 деца.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР