Една от най-големите американски телекомуникационни компании AT&T обяви, че ще

...
Една от най-големите американски телекомуникационни компании AT&T обяви, че ще
Коментари Харесай

Създават нов стрийминг гигант за 43 млрд. долара

Една от най-големите американски телекомуникационни компании AT&T разгласи, че ще слива бизнеса си с медийната компания Discovery. Сделката е на стойност 43 милиарда $ и посредством нея на медийния пазар ще се появи нов стрийминг колос.

Сделката ще сплоти телевизионните канали за просвета и занимание на Discovery с филмовия колос Warner Bros Entertainment, който е дом на едни от най-популярните заглавия в киното и малкия екран като „ Хари Потър “, „ Батман “ и „ Приятели “.

Ако предлагането бъде признато новата компания ще бъде директен съперник на колоси като Netflix, Amazon и Apple. WarnerMedia, която има HBO, понастоящем има към 64 млн. клиента по света , което е в пъти по-малко от съперника ѝ Netflix, който разполага с 208 млн. клиента.

Според изискванията на договорката AT&T ще получи 43 милиарда $ в брой , а нейните акционери ще имат 71% от новата компания, до момента в който акционерите на Discovery ще държат 29%. Това ще докара до основаването на повече автентично наличие и обединяването на над 100 марки , измежду които Cartoon Network, Animal Planet и Евроспорт.

Начело на новата компания ще застане основният изпълнителен шеф на Discovery Дейвид Заслав, а името на новото сдружение ще бъде оповестено идната седмица.

Очаква се новата компания да има доходи през 2023 година на стойност от към 52 милиарда $. Сделката най-вероятно ще бъде финализирана в средата на 2022 година след утвърждение от акционерите и регулаторните органи.

AT&T е най-голямата телекомуникационна компания в света по доходи. Създадена е през 1877 година от Александър Бел, който получава първия патент за телефон в Съединени американски щати. Компанията е притежател на CNN, HBO и Warner Bros, откакто през 2018 година закупи няколко марки в покупка за 108 милиарда $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР