Една от най-дискутираните в последно време знаменити личности е 45-годишната

...
Една от най-дискутираните в последно време знаменити личности е 45-годишната
Коментари Харесай

Ванеса Паради – от Лолита до икона на стила

Една от най-дискутираните напоследък популярни персони е 45-годишната Ванеса Паради, която на 2 юли се омъжи за първи път. Нейният фаворит е писателят и режисьорът Самуел Беншетри.

Преди това, от 1998 година, Ванеса живее с артиста Джони Деп, от който има две деца – щерка Лили-Роуз Мелъди и наследник Джакна. През юни 2012 година двойката се разделя, само че Джони Деп купува за някогашната си спътница в живота и децата къща в Холивуд.

 48-2  48-3  48-4  48-5
Актрисата и певицата не е общоприета хубавица, някои даже считат за явен неин минус дистанцията сред двата й предни зъба, макар че съгласно други, това е предсказание за щастливо бъдеще. Ванеса обаче, за разлика от други международни звезди, няма манията да е безупречна красавица и не е коригирала нищо по себе си.

На 14-годишна възраст Ванеса Паради се старае да стане певица. И нейната фантазия се сбъдва. През 1988 година песента „Joe le taxi“ става международен шлагер – звучи безусловно на всички места, а самата Паради с хубавите си бузки и пурпурни устни става звезда.

Една година по-късно момичето се появи на сцената по време на представянето на премиите „Midem“, френския аналог на „Грами“ и до момента в който пее „Joe le taxi“, публиката пренебрежително й вика: „У-Уууу!“… Ванса не се стресва, не бяга от сцената със сълзи на очи, а изпява до края парчето и даже излиза още веднъж за втората ария.

По това време френският режисьор Жан-Клод Бризот я гледа по малкия екран и толкоз е удивен от Паради, че я кани в ролята на Матилда Тесие в еротичната мелодрама „Бялата сватба“. Така момичето е отрито и за киното. Изобилието от еротични подиуми в лентата я трансформират в млада Лолита, която изтрива облика на чистото и наивно момиче, което пее за таксиметровия водач Джо.

Ванеса Паради може да се назова

същинска фаворитка на „Шанел“


През 1991 година тя става лицето, налагащо усета на международната фешън къща. Рекламата, в която звездата се появява в облика на птица в клетка, я прави разпознаваема по целия свят. Паради е съществена муза и на Карл Лагерфелд. „Ванеса е удивителна и неповторима, за доста години работа станахме същински другари с нея. И наподобява доста по-добре през днешния ден, в сравнение с преди 10 години“, съобщи неотдавна в изявление Лагерфелд.

Ванеса Паради в никакъв случай не се опасява да трансформира външността си. През 90-те години французойката обожава наситения опушен грим за очи, само че по-късно стартира да концентрира от ден на ден върху устните си, залагайки на яркото червило.

Ванеса самоуверено опитва и при избора на боята за коса – при започване на кариерата си е кестенява, а по-късно стана медена русокоска. След това звездата деликатно изправи естествената си къдрава коса, след това отново развя къдрици.

След като претърпя мъчително раздялата си с Джони Деп, Ванеса реши да промени живота си и стартира с смяна на прическата – подстрига се напълно късо. Тогава доста почитатели на звездата порицаха стилистката й. Имаше обаче хора, които одобриха новия облик на Паради и много дами си направиха сходни прически.

Преди известно време актрисата се появи в шоуто на „Шанел“ по нов метод. Беше пребоядисана в жълто русо – един от най-модерните нюанси на сезона, наложил се още веднъж след 17 години.

Звездата метафизичен се отнася до възрастта и отхвърля всевъзможни пластични интервенции на лицето и бюста си. „Аз съм мощно срещу това да се опитваме да се подмладим и върнем времето назад“, декларира актрисата.

Според Паради трите секрети за младежко лъчение са да продължаваш да мечтаеш, да се забавляваш и използваш доста вода. За да се отърве от следите от отмалялост, актрисата потапя лицето си за няколко минути в леген, цялостен с ледени кубчета – и торбичките под очите изчезват.

Някои я укоряват, че има студено лъчение и лицето й е като неподвижна маска. Тя обаче не се наскърбява на сходни офанзиви и дава отговор: “ Какво не е наред с моето лъчение? Да, не се мръщя, не рева доста, рядко се дръзвам, само че се усмихвам обществено. Но за разлика от другите, кожата ми не е отпусната и остава млада.“

Понякога актрисата е подложена на критика и за смешните си шапки, само че самата Паради признава, че е подготвена да наподобява като чучело, в случай че шапката й оказва помощ да отбрани кожата си от слънцето: „Ултравиолетът даже не е зложелател, той е дявола, който ни съблазнява с нежна слънчева светлина, изкушава ни с опцията да придобием бронзов загар, само че истината е, че той краде от младостта ни“, безапелационна е актрисата.

За да поддържа форма – ограниченията на Ванеса на практика не се трансформират с възрастта, певицата и актрисата към момента тежи 48 кг с височина 160 сантиметра – тя се придържа към избрана диета.

Сутрините на Паради стартира с чаша гореща вода с лимон, а след това изключва от закуската си всевъзможни млечни артикули и сладкиши. Тези елементарни правила й оказват помощ да поддържа корема си плосък. В едно от интервютата звездата признава, че е огромен почитател на физиотерапията, акупунктурата и хомеопатията. „Вярвам, че тялото е транспортно средство, което изисква постоянна поддръжка. Когато се уморя или не се усещам доста добре, не очаквам, а незабавно си протоколирам час при моя парижки физиотерапевт.

От 5-годишна Паради играе балет и продължава да го прави. „Понякога упражнявам пет пъти седмично в продължение на един час, само че от време на време мога да прекъсва в продължение на два месеца, когато да вземем за пример съм на турне“, сподели тя в изявление.

Певицата продължава да продуцира сингли и албуми, да взе участие в концерти, фестивали и фотосесии. Ванеса към момента е търсена и в киното – сега се снима във кино лентата „Семейна фотография“, а скоро на екран ще излезе и лентата „Нож в сърцето“, в която тя играе основната роля.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР