Една от малките банки на българския пазар - TBI Bank,

...
Една от малките банки на българския пазар - TBI Bank,
Коментари Харесай

TBI Bank със сериозен ръст на активите и дигитална стратегия за още по-бърз растеж

Една от дребните банки на българския пазар - TBI Bank, показа през днешния ден пред публицисти финансовите си резултати за 2017 година и проектите си за развиване през идващите.

Отчетите демонстрират, че активите на банката нарастват с 15% до 719 милиона лв., а чистата облага с 19% достигайки 38.9 милиона лв.. Възвращаемостта на активите е 5.4%, а на личния капитал - 21%, възвращаемостта на обслужвания портфейл е 36%, а съотношението на разноските към приходите - 50%. През 2017 година TBI Bank реализира рекорден напредък със подписани 328 хиляди контракта, а портфолиото от потребителски заеми се усилва с 39%.

На срещата мениджмънтът на банката показа своята тактика за цифровизация и упоритостта си да се трансформира в цифрова банка от последващо потомство. TBI Bank ще продължи да развива офлайн каналите, като редом трансформира ИТ инфраструктурата, системите и процесите си.

" Поставяйки акцент върху цифровото кредитиране, ние се стремим да подобрим финансовия живот на потребителите, които избират този вид връзка със своята банка или пък не са обхванати от обичайното банкиране ", сподели Питър Барон, изпълнителен шеф на TBIF Financial Services, компанията-собственик на TBI Bank. Дигитализацията не е диета, а метод на живот и трансформацията би трябвало да бъде интегрирана в цялостната ни тактика на непрекъснато рационализиране, добави той.

Тази еволюция ще се реализира посредством обединяването на досегашния банков опит на TBI с ноу-хау в региона на финтех и нововъведенията. " Мобилните устройства от ден на ден преобладават живота на нашите клиенти, по тази причина ние ще им дадем опцията да ръководят и управляват финансите си посредством мобилни решения. Ще би трябвало да спечелим правото си да бъдем на техните устройства, " добави Барон.

Чрез мощна партньорска мрежа, TBI Bank напълно скоро ще стартира платформа за електронна търговия, която ще даде опция на клиентите да аплайват за кредитиране напълно онлайн. Това ще става благодарение на видео идентификация и посредством издаване на еднократен дипломиран електронен автограф.

" Платформата ни за електронна търговия към този момент работи сполучливо в Румъния и обезпечава на клиентите и мрежата ни от търговци бързо кандидатстване и утвърждение, 24-часов достъп и всичко това - без нито един документ на хартия ", споделя Валентин Гълъбов, ръководител на Управителния съвет на TBI Bank.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР