Една от безспорно най-интересните, но най-пренебрегвани в държавата теми, продължава

...
Една от безспорно най-интересните, но най-пренебрегвани в държавата теми, продължава
Коментари Харесай

Пак не обърнахме внимание на важното

Една от несъмнено най-интересните, само че най-пренебрегвани в страната тематики, продължава да е наследството " КТБ ". През тази седмица се прибавиха нови линии към сагата, само че и те си минаха по канален ред, без много-много разискване.
На първо място – страната разгласи нова скица да вземе " Дунарит ". Този път това би трябвало да стане поради дълг на компания на Цветан Василев, която по Търговския указател е притежател на предприятието. Доскоро икономическият министър Емил Караниколов обясняваше по какъв начин поради искове пред съда процедурата по това страната да стане пръв заемодател на " Дунарит " е спряна, само че към този момент няма и дума за това. Само напомням и, че " Дунарит " мигновено си заплати първия дълг, който беше посочен като съображение страната да го " избавя ". Въпросът е дали ще стигнем до майтапа стремително да бъде заплатен и идващият дълг. Сигурно ще е обикновено закъсали предприятия да си заплащат задълженията на секундата, когато бъдат застрашени...
Бързо-бързо след оповестяване на новата държавна тактика, излезе запис на диалог на Цветан Василев по отношение на ТБ " Виктория " и желанието на турска компания да я придобие още преди две години. Дали записът е достоверен и ще се задейства ли прокуратурата по него – цялостно безмълвие. И то не е инцидентно – тъй като съгласно този запис основният прокурор Сотир Цацаров и министър председателят Бойко Борисов са част от корупционна скица. Да, само че в България няма орган, който да проверява основния прокурор, а той самичък себе си няма да проверява – освен тъй като си знае какво е правил.
Точно скандалният запис ни навря в очите огромната дупка в системата. Но ние даже не приказваме за нея. А до момента в който я има, такива записи ще оставят големи и основателни подозрения, тъй като даже не биват проверявани. Но пък какво толкова – нали тази вечер по малкия екран можем да гледаме там по какъв начин следващата " дзвезда " пее, готви, лендзи се и се мъчи да реши какъв брой е 2+2.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР