Една много бедна вдовица отишла в магазин, за да купи

...
Една много бедна вдовица отишла в магазин, за да купи
Коментари Харесай

Тази история ще ви разплаче

Една доста бедна вдовица отишла в магазин, с цел да купи самун на вересия за Коледа, тъй като нямала никакви пари. Продавачът я попитал с какво ще заплати, а тя дала отговор, че брачният партньор и синът ѝ били убити по време на войната, и че в този момент е сама с пет деца и няма никакви средства. " Единственото, което имам в джоба си, е едно писмо, в което болната ми щерка написа молитва към Бог, преди да потегли към вашия магазин. "

Безразличният и леден продавач ѝ споделил, че това е хранителен магазин, а не благотворителна организация. Подигравайки се на дамата, той взел писмото и го поставил от едната страна на везната и ѝ споделил иронично и надменно: " Ето поставям писмото на щерка ти на кантара, дано забележим какъв брой тежи това писмо ".

След това той сложил парче самун от другата страна на везната, само че тя не се наклонила. Тогава той сложил половин самун, един самун, пет хляба, и други още по-тежки храни, само че те не можели да наклонят тежестта на писмото. Продавачът толкоз се уплашил, че бледен, виждайки това, което се случва пред очите му. Той почнал да изпитва смесени усеща на смирение и по едно и също време на позор и благоговение. И тогава споделил на дамата: " Вземи тази торба и я изпълни догоре и отиди при фамилията си. Весела Коледа! "

Жената през сълзи благодарила на продавача, напълнила торбата и тръгнала. Изпадналият в смут продавач, треперейки отворил писмото, което сирачето написало към Бог. Вътре било написано единствено едно само изречение:

" Насъщния ни самун дай ни през днешния ден! "

Това било тежестта на писмото…

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР