Една легенда на авиацията отива в историята - днес беше

...
Една легенда на авиацията отива в историята - днес беше
Коментари Харесай

Последен полет на Ту-134 в Русия

Една легенда на авиацията отива в историята - през днешния ден беше осъществен последният цивилен полет на руския аероплан Ту-134. Сбогуването с емблематичния аероплан, се оказа много прочувствено - както за пасажерите, по този начин и за екипажа.


40 години Ту-134 е запазена марка на съветската авиация. След серия от произшествия, броят на самолетите беше редуциран до най-малко. Скъпата поддръжка, високите равнища на звук и разход на гориво, пък доведоха до решението този модел аероплан дефинитивно да бъде партерен.

Последният полет - от Якутск до Източен Сибир. На борда има 70 души, които считат, че е привилегия да бъдат тук, в този исторически миг.

Павел Фетисов, пасажер: Страхотно е да си на борда на ТУ-134. Този аероплан не може да се съпоставя даже с " Боинг " и " Еърбъс ".
Този аероплан е създаден пред 1980-а година. Някога е считан за знамение на техниката. Но в този момент екипажът му е време да се сбогува с Ту-134.

Алексей Корниенко, водач: За нас това е доста прочувствен миг. Не укривам, че всички плакахме и не искахме да се сбогуваме. Екипажът е привикнал с този аероплан - прекарали са на борда му 34 години. Това остави дълбока диря и в персоналния ни живот.
Самолетът ще бъде дарен на Музея на авиацията в Новосибирск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР