Една интересна загадка успява да прикове вниманието на най-различни конспиратори

...
Една интересна загадка успява да прикове вниманието на най-различни конспиратори
Коментари Харесай

Мистерията на Елиза Лам остава неразгадана и до днес

Една забавна мистерия съумява да прикове вниманието на най-различни конспиратори през 2013 година в Лос Анджелис. С изгубването на 21-годишната колежанка Елиза Лам, мнозина насочват вниманието си към огромната мистерия. Историята стартира, когато въпросната пътува от Ванкувър до Лос Анджелис сама. Настанява се в хотел Сесил, а малко по-късно изчезва от стаята си. Необходима е цяла седмица в издирването ѝ. Полицията пуска видео, в което ясно се вижда, че студентката се качва в асансьора и това е последният кадър, в който дамата е видяна жива. Много конспиратори стартират да следят държанието на изчезналата.

Лам натиска няколко бутона в кабината по едно и също време, непрекъснато върти главата си във всички направления, като че ли се оглежда, наподобява изключително обезпокоена и даже прикляква в избрани миг. Никой не може да види какво се случва по-нататък. Младата дама като че ли се опасява. Някои от конспираторите споделят, че Елиза най-вероятно е взела някакви психотропни медикаменти – това би обяснило странното държание, само че генерално можем да заявим, че загадката става още по-интересна. Възможно ли е да участва даже преследвач, от който се пробва да избяга?

Някои считат, че играе известна корейска асансьора игра, в която при натискането на серия от бутони, може да се даде достъп до различен етаж. Едно от най-често срещаните пояснения е, че Лам страда от биполярно разстройство и най-вероятно е прекалила със своите лекарства, които би трябвало да стабилизират положението ѝ. При неверна доза, същите отключват маникалано държание, задействат се халюцинации и други не толкоз удобни последици. След близо седмица в издирването, отговорът на загадката към този момент е явен.

 Elisa_Lam_LAPD_flyer_photo

Снимка: By Source, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=45260325

Гости на хотела споделят, че налягането на топлата вода е извънредно ниско, а усетът на самата вода е повече от чудноват. Персоналът се качва, с цел да ревизира положението на резервоарите и открива тялото на азиатката да плува вътре. До самият контейнер са открити облеклата ѝ – прилежно сгънати, мобилният ѝ телефон в никакъв случай не е открит. Точно затова се позволява, че гостенката на хотела се е пробвала да потърси отбрана точно в резервоара с вода.

Макар и тъкмо това да не се коства изключително безвредно. По-важното е, че самите резервоари не са толкоз лесни за достъп. Те се намират на покрива на постройката и се отключват само и единствено с ключ от личния състав. При опит на посетител да се качи на покрива, незабавно се задейства тревога и някой от чиновниците би трябвало да ревизира какво се случва. Персоналът в никакъв случай не е чул сходен тон и самата система не се е задействала. Самите резервоари са високи към 3 метра и изискват стълба, с цел да бъдат достигнати. Ако имаме вяра на патолозите, гибелта е настъпила през нощта, а самите капаци са сложени назад. И по този начин стартират най-различните версии за съдбовната гибел. Към това би трябвало да прибавим и историята на хотел Сесил.

Легендарният палач Ричард Рамирез е съумял да убие към 13 души през 1984 година В неговите стаи са направени и няколко самоубийства, в това число и един скок през прозореца, който взима още една жертва – инцидентен минувач, оказал се на неверното място в неверното време. Странното минало стимулира още доста теоретици да насочат вниманието си към паранормалните феномени, както и други призрачни истории. Един взор на времето от видеоклипа демонстрира, че липсват минути, като че ли са били отрязани преднамерено.

Докато мнозина мислят, че Лам приказва с някого, устата и е пикселизирана, с цел да не може да бъдат разпознати думите. Кое е още по-странното? В една от околните здания се създава лекарство за битка с туберколозата, което носи името „ ЛАМ-ЕЛИЗА “. И до през днешния ден липсва всякакво рационално пояснение на този случай. Самият хотел затваря порти малко по-късно, откакто неговата черна история продължава да добива известност. Какво в действителност се е случило, никой не знае.

Заглавна фотография: By Jim Winstead – https://www.flickr.com/photos/jimwinstead/44416026, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37408369

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР