Една интересна комбинация от майонеза и шоколад, която гарантирано ще

...
Една интересна комбинация от майонеза и шоколад, която гарантирано ще
Коментари Харесай

Сладкиш с майонеза и шоколад

Една забавна композиция от майонеза и шоколад, която обезпечено ще ви се услади

Необходими Продукти

Блат


● брашно - 2 ч.ч
● захар - 1 1/3 ч.ч.
● майонеза - 200 г
● вода - 200 мл
● какао - 6 с.л.
● сода за самун - 1/2 с.л.
● бакпулвер - 10 гр
● ванилия - 1 ч.л.

Украса


● масло - 1 с.л.
● шоколад - 50 г

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното дружно с бакпулвера и какаото. След това изсипваме захарта, содата и ванилията, разбъркваме добре. Слагаме майонезата, която е 1 кутийка, пълним кутията с вода и прибавяме и нея (това са мечтаните 200 мл вода).

Разбъркваме всички съставки до хомогенна примес. Приготвяме си тава за печене, която покриваме с хартия за печене. Изсипваме сместа, която прилича на плътност кексовата, в тавата.

Печем на 180 градуса в авансово загрята фурна. Проверяваме с съчка за зъби по кое време е подготвена. Обикновено лишава 30-40 минути. Когато сладкишът е подготвен го вадим от фурната и го оставяме да изстине.

През това време подготвяме шоколада за декорация. Разтопяваме на водна баня шоколада, който сме натрошили. Когато е подготвен прибавяме маслото и бъркаме до момента в който се смесят.

Пръскаме сладкиша благодарение на лъжица и го оставяме да стегне. Ако желаеме можем да залеем целия сладкиш, единствено би трябвало да удвоим продуктите за декорация и да размажем шоколада благодарение на нож върху десерта.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР