Една година след като стартира партийната медия на БСП –

...
Една година след като стартира партийната медия на БСП –
Коментари Харесай

OЧАКВАНО! Телевизията на Корнелия Нинова пред фалит! Цялото ръководство хвърли оставки!

Една година откакто започва партийната медия на Българска социалистическа партия – Българска свободна телевизия (БСТВ) претърпява сериозен колапс поради финансов недостиг. Това призна ненапълно и лидерката на партията Корнелия Нинова.

Именно тя наложи концепцията Българска социалистическа партия да има своя телевизия макар рецензиите, че това е скъпо начинание, което няма огромен смисъл. С принуда Нинова трябваше да признае, че се е провалила и в това си начинание и е трябвало да се създадат съкращения на журнилсти от медията, само че истината е, че множеството кореспонденти, редактори и опатори напуснаха още преди месеци, тъй като заплати нямаше и усетиха, че ситуацията не е положително. Преди Нова година пък колапсът тотално е лъснал, когато изпълнителният шеф Любомир Коларов и заместникът му Петко Тодоров хвърлили оставки. Самият Коларов единствено преди няколко месеца на един от алените пленуми се бореше със зъби и нокти да извовюва следващите милиони за алената телевизия

Заради нескопосаното ръководство и неналичието на финанси, макар мощната инжекция от партийната каса за над 3 милиона лв., се наложила смяна и в програмната скица, като за начало изнемощял утринния блок, който така и така никой не гледал, а останали публицистичните излъчвания, с цел да може депутатите на Нинова да има къде да се изявяват. Кризата е толкоз злокобна, че имало концепция и новините да бъдат спрени, само че за момента това се отсрочило.

След напускането на изпълнителния шеф и заместника му обаче е настъпил управнически вакуум. В момента не може да се дефинира кой управлява оперативно партийната медия. Ключова роля обаче имала журналистката Кармелита Тонева, която дава отговор за новините и публицистичните излъчвания.

Функцията на изпълнителен шеф пък била предоставена номинално на силистренката Вяра Емилова, която не е публицист, а е политическо лице. Тя е в тясното управление на Българска социалистическа партия – секретар е на Изпълнителното бюро. Причината Емилова да стане шеф е техническа – просто тя е началник на Фондация "Дума “, която е едноличен притежател на БСТВ и през която става финансирането на медията, написа "Флагман ".

Нинова оправдава финансовите проблеми на медията със прекъсването на партийната дотация, само че истината е, че за толкоз време - близо година, медията не съумя да набере нито един рекламодател и действително да се самоиздържа, каквито бяха упованията. Червените към този момент даже не се възмущавали, откакто още през цялото време оповестиха, че това е безусловно излишно на партията и да се дават толкоз милиони е безусловно безмислено.

Други пък се майтапят, че упоритостите на Нинова да ръководи страната са напряко смехотворни, откакто тя не може да се оправи с една партийна каса и телевизия, камо ли на следващия ден не дай Боже да се докопа до дъжравната пара.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР