Една емблематична световна тенис звезда би могла да повлияе на

...
Една емблематична световна тенис звезда би могла да повлияе на
Коментари Харесай

Съдът в Австралия: Позицията на Джокович за ваксините може да повлияе на обществото

" Една емблематична международна тенис звезда би могла да повлияе на хора от всички възрасти, само че най-много на младите, да последват образеца му. Г-н Джокович получи поддръжката на антиваксърски групи, които можеха да излязат на митинги, което от своя страна да докара до нараснало разпространяване на вируса ". Това се споделя в цялостната аргументация на Федералния съд на Австралия, оповестена през днешния ден.

В края на предходната седмица тричленният състав на съда реши да отхвърли жалбата на Джокович против анулирането на визата му от страна на имиграционния министър на Австралия Алекс Хоук, а през днешния ден съдът показа цялостния текст на решението си. " Дори и господин Джокович да не бе спечелил Аустрелиън Оупън, неговото наличие в страната можеше да насърчи антиваксърски настроения. Основната теза на господин Джокович бе, че министърът не предлага доказателства, че неговото наличие може да насърчи антиваксърските настроения в страната, само че свободно може да се одобри, че обществото смята, че господин Джокович не поддържа имунизациите. Обществото знае или най-малкото смята, че той е избрал да не се имунизира ", се споделя в обосновката на съда, представена от Ройтерс.

Все отново от Федералния съд означават, че остава въпросителна върху това до кавак степен " законни, въпреки и бурни митинги по отношение на свободното изложение на политически и обществени визии, биха могли да бъдат избрани като социална опасност ".

В същото време локални правни специалисти означават, че главната задача на съда е била да ревизира дали има някаква юридическа неточност в обосновката на министъра за решението му, само че такава не е открита.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР