Една-единствена държавна чиновничка, началничката на Комисията за финансов надзор Карина

...
Една-единствена държавна чиновничка, началничката на Комисията за финансов надзор Карина
Коментари Харесай

Чиновник се вози в служебно Porsche, Mercedes и Hyundai

Една-единствена държавна чиновничка, началничката на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова, употребява три автомобила, написа уеб сайтът 19min.bg.

Макар да е предопределена единствено за зима и тежки условия, Карина Караиванова и сега се вози на обичаната си служебна кола – Porsche Cayenne с „ полицейски номер” четири единици, потвърди и със фотоси авторитетният в. Банкеръ, написа уеб сайтът.

"Госпожата от Гоце Делчев, чиято майка е учителка на Росен Плевнелиев, в чийто мандат звездата на землячката му блясва, показва изящен автовкус и с другите си "играчки ". Специализираният седмичник добавя, че това надалеч не е единственият автомобил, в който возят дамата. За лятото тя употребява за наша – на данъкоплатците, сметка първокласен Mercedes CLS – обичана кола на столичните мутреси от висока категория, както и на дейни бизнесдами. Сигурно за уикенда, тъй като няма друго време, тя евентуално стига и до новичкия Hyundai, който би трябвало да играе роля на деловото возило в шефския й гараж " показва 19min.bg.

Сайтът напомня, че от хазната, т.е. от джоба на данъкоплатците, всяка година се изливат 4 млн. лева за прехрана на Комисията за финансов контрол, която даже "Банкеръ " към този момент назовава, като всички във финансовия отрасъл: КаФеНето. Вестникът изнася стресираща статистика: дамата с три хайклас служебни автомобила за 10 месеца е намерила 10 минути за среща с 230-та си подчинени, които е употребила да ги нахока, че нищо не работят. Ще рече – не се развива усилена активност в така обилно финансираното от нас и така първокласно за поддръжка ведомство, заключава 19min.bg.

Понеже очевидно това не е задоволително, посредством законови ограничения органът се пробва да удвои бюджета си, който сега е общо 9 млн. лева и да го докара най-малко до 16 – 17 млн. лева Това би трябвало да стане посредством нови, в пъти по-високи такси за бизнеса.

Това визира директно всеки, тъй като по-високи такси за застрахователите, пенсионните и осигурителните сдружения, които са подопечни на управлявания от автодамата орган, значи по-високи цени и по-малко пари за всички нас – данъкоплатците като техни клиенти. Т.е., в случай че в този момент плащаме 4 млн. за кефа на КФН непосредствено посредством налозите си, ни следва да се изръсим с още два пъти по толкоз косвено през по-високи наложителни застраховки и по-високи такси по наложителното и доброволното обезпечаване.

Колите обаче са дребният проблем на Караиванова. Големият е наемането на остарялата постройка на Комисията в спор на ползи – от подконтролно й сдружение, освен това за 6-цифрена сума повече пари, в сравнение с бе наета същата постройка до момента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР