Единственото отделение по ендокринология в Бургаска област, което се намира

...
Единственото отделение по ендокринология в Бургаска област, което се намира
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за диабетици в Бургас

Единственото поделение по ендокринология в Бургаска област, което се намира в УМБАЛ Бургас, отваря вратите си за безвъзмездни съвещания. Инициативата на медиците е отдадена на Световния ден за битка с диабета, който се отбелязва на 14 ноември. През октомври и ноември ще бъдат съветвани гратис диабетици, които желаят да се срещнат със специалист-ендокринолог, с цел да обсъдят своето положение, диета, лекуване.

В отделението се прави най-съвременна диагностика и лекуване на захарен диабет, както и цялостна грижа за следене на пациентите. Провеждат се образования за вярно хранене и двигателна интензивност, както и надзор на кръвната захар в домашни условия. " На отворените порти каним всички диабетици, които имат неприятен надзор на кръвната захар, нуждаят се от спомагателни съвещания по отношение на храненето и следенето, както и тези, които желаят да получат второ мнение или просто да поговорят с лекар-специалист ", уточни доктор Стефка Стефанова, специалист-ендокринолог и шеф на отделението. Консултациите ще бъдат осъществявани от нея и сътрудниците й - доктор Надя Делииванова, специалист-ендокринолог и доктор Диляна Иванова.

От тази година Здравната каса финансира слагането на непрекъснати датчици за следене равнищата на кръвната захар при диабетици. Вече не е належащо това да става посредством убождания, които постоянно са досадни и травматични за пациентите. Сензорите до неотдавна бяха утвърдени по каса единствено за деца, само че към този момент е допустимо да се слагат и на възрастни. По време на отворените порти ще се разиска тази опция за нуждаещите се диабетици.

Безплатните съвещания ще се проведатслед авансово записване на тел. 0879 357 660.Записванията се реализират всеки работен ден от 16 до 18 ч.

Отделението по ендокринология в УМБАЛ Бургас е основно за района, тъй като няма друго място, на което да се лекуват и наблюдават в болнични условия пациенти с ендокринологични проблеми. По-голямата част от тях са диабетици. Годишно през отделението минават близо 1500 пациенти. Стресът, недоимъчното хранене, неприятните битови условия са най-честите аргументи за възникването на диабета. Добре е всеки човек да се изследва за диабет най-малко един път годишно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР