Eдинственото българско дете, прието тази година да учи в престижния

...
Eдинственото българско дете, прието тази година да учи в престижния
Коментари Харесай

14-годишно момиче е единственото българче прието в Кралския колеж

Eдинственото българско дете, признато тази година да учи в влиятелния английски кралски лицей, е Лили Танчева. Тя е една от младите ни очаквания в баскетбола, само че мечтае да стане хирург. Цели две години Лили се приготвя за изпитите в една от най-елитните гимназии в света, а от есента ще прекрачи прага й, заяви Нова тв.

Трудно е да се изброят всички триумфи на 14-годишното момиче от София, което сега е в Русе на следващото спортно съревнование.

"Много обичам спорта, обичам да изучавам. Организиран човек съм ", споделя Лили.

Първият огромен триумф идва през 2019 година, когато ученичката е измежду дребното деца, докоснали се до тайните на космоса в лагера "Space Camp " в Турция. Там Лили построява макет на същинска ракета, която по-късно изстрелва в орбита.

В последните две години тя натъртва най-много над уроците, с цел да се приготви за Кралския лицей в Аликанте, Испания.

"Минах през доста изпити онлайн поради пандемията, доста учих. Имах два изпита устно и два документално ", споделя Лили.

Дори и надалеч от родината обаче тя е сигурна, че няма да се откаже от най-голямата си пристрастеност - баскетболът.

"Сега като отида в колежа ще играя за учебния тим ", сподели още момичето. А треньорите й в България споделят, че тимът ще изгуби доста от отсъствието й.

Баскетболът обаче ще остане единствено занимание, споделя Лили, тъй като към този момент е избрала бъдещето си. След като завършат Кралския лицей, възпитаниците му постоянно влизат в най-елитните университети в света като тези в Оксфорд и Кеймбридж. Към тях към този момент гледа и Лили.

"Бих желала да стана доктор, да оказвам помощ на хората ", съобщи момичето.

Но за разлика от доста млади лекари, които бягат от България, Лили желае да обърне наклонността и да се върне в родината като приключи.

А на рождения си ден, който е през днешния ден, ученичката си пожелава най-много здраве и попътен вятър към слънчевия бряг на Испания, където отпътува до дни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР