Единственият българин носител на наградата Златна топка Христо Стоичков представи

...
Единственият българин носител на наградата Златна топка Христо Стоичков представи
Коментари Харесай

Христо Стоичков представи своята автобиография - Историята

Единственият българин притежател на премията " Златна топка " Христо Стоичков показа публично своята автобиография - " Историята ", съобщи кореспондент на БГНЕС. Книгата е написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков, а събитието се организира в столичния хотел " Маринела ", където, с цел да уважат Камата, дойдоха доста български първенци и публични персони.

" С тази книга желая един път вечно да се спрат спекулациите по мой адрес по отношение на това какъв беше Христо Стоичков на и отвън терена ", съобщи Стоичков пред медиите. " В книгата няма нищо скрито-покрито, всичко е написано по този начин както съм го чувствал. Не съм икономисал никому нищо и съм отбелязал както хубавите, по този начин и тежките моменти. Книгата сме я създали елементарно да се чете. Тя е за младото потомство, което желая да види от кое място съм тръгнал и къде съм стигнал. Да видят, че е допустимо един българин да завоюва " Златна топка " и да има огромни триумфи ", разяснява българинът по отношение на биографията си. " Аз обаче знам, че всичките тези неща не съм ги постигнал самичък и в никакъв случай не не помня от кое място съм тръгнал ", приключи именитият футболист.

Специален посетител на Стоичков бе някогашният испански арбитър Урисар Аспитарте, който българинът настъпи по време на мач и отнесе наказване от шест месеца. На събитието участваха доста именити български спортисти, треньори и общественици, които пристигнаха особено поради Стоичков. Сред гостите бяха и трима български президенти: Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, които не пропуснаха да поздравят голмайстора от Съединени американски щати 94. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР