Единствената полза от закуската била, че насърчава хората със затлъстяване

...
Единствената полза от закуската била, че насърчава хората със затлъстяване
Коментари Харесай

Експерт развенча мита за най-важното хранене за деня

Единствената изгода от закуската била, че предизвиква хората със затлъстяване да спортуват повече.

Идеята, че закуската е най-важното хранене за деня, в никакъв случай не е била научно доказвана. Това твърди специалистът по въпросите на храненето доктор Джеймс Бетс от Университета в Бат. Закуската нормално се преглежда като значима храна, която е нужна за обмяната на веществата и дава мощ на тялото и мозъка за идния ден. Въпреки това, съгласно специалиста, зад тази позиция стоят мощни рекламни акции, само че не и задоволително научни доказателства в поддръжка на изказванието, оповестява БГНЕС.

Пред списание „ New Scientist ” доктор Бетс изясни, че макар че изгодите от яденето на закуска наподобяват “логически ”, изследвания могат да оспорят тази теза. Изследванията включват проучване на държанието на хората. Лекарят бил „ учуден ” да открие, че не съществуват научни доказателства за изгодата от закуската за здравето на човек. Според експерта изгодата е, че яденето на закуска предизвиква хората със затлъстяване да спортуват повече.

Тестовете потвърждават, че хората с наднормено тегло, които закусват, може и да не губят килограми, само че се упражняват повече спрямо тези, които не закусват. Освен това феновете на закуската са по-склонни да ядат по-малко през останалата част от деня. Според специалиста яденето несъмнено оказва помощ преди значими провокации, като изпити, изявленията за работа или надпревари.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР