Единствената по-значима промяна, която се вижда в този законопроект за

...
Единствената по-значима промяна, която се вижда в този законопроект за
Коментари Харесай

КТ "Подкрепа" няма да подкрепи бюджета, ако се замрази минималната заплата

" Единствената по-значима смяна, която се вижда в този законопроект за държавен бюджет, е в бюджета на ДОО и смяната на пресмятане на пенсиите, която ще се случи от 1 октомври тази година. Тази смяна не е съгласувана и изговаряна със синдикатите. Ние не трябваше да разбираме за това в петък вечерта ", това съобщи пред bTV Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

Тя добави, че от синдикатите не са срещу увеличението на пенсиите и няма по какъв начин да са срещу, само че това е трябвало да се случи с увеличение на приходите във фондовете на Национален осигурителен институт.

По нейните думи, с цел да не се финансират пенсиите с бюджета, би трябвало първо да се усилят минималния и оптималния застрахователен приход и да се случи изсветляване на труда за всички тези хора, които работодателите не внасят осигуровки. 

" Да се взима нов дълг, с цел да се покрива остарелият е мързеливият метод. За да не се случва това, преди всичко би трябвало да имаме важен икономи " ески растеж. На второ място страната би трябвало да иззема задоволително от бизнеса и от по заможните български жители, тъй че да може да го покрие и да не се постанова да взима нов ", сподели още Ваня Григорова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР