Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб

...
Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб
Коментари Харесай

Студентска спортна олимпиада на AUBG Olympics

Единствената по рода си студентска олимпиада, проведена от състезателен клуб Олимпикс към Американския университет в България (АУБ), ще се организира за 17-а поредна година, а участниците ще се състезават в 17 разнообразни дисциплини. Събитието включва надпревари по плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, дърпане на въже, както и съревнование за експедитивност и сръчност, неповторими по рода си за олимпиадата на АУБ.

Тържествената гала по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои на 28 април от 20 часа кампуса на АУБ. Два дни по-късно, на 30 април студентската олимпиада ще започва с някои от дисциплините на спортните стадиони към АУБ, а на 1 май игрите ще се пренесат на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград.

Почетен посетител на събитието тази година ще бъде олимпийската шампионка по битка Тайбе Юсеин. От основаването на олимпиадата до през днешния ден специфични посетители на събитието са били капитанът на националния ни тим по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, някогашният волейболист Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, международните и европейски първенци по битка Армен Назарян и Иво Ангелов, олимпийските медалистки Евгения Раданова и Румяна Нейкова, Радослав Янков, първенецът по плуване Петър Стойчев, Тервел Пулев и доста други, съдействали за развиването на спорта в България.

В конкуренцията ще се включат над 800 студенти и преподаватели от университета, както и възпитаници и поданици на Благоевград.

AUBG Olympics провежда събитие, каквото до момента не е имало в нито един български университет. Освен популяризирането на спорта, всяка година клубът поддържа друга благотворителна самодейност. Събраните средства през годините са употребявани за подкрепяне на домове за деца, лишени от наставнически грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно положение, а тази година формален сътрудник на студентската олимпиада ще бъде UNICEF. Студентите от клуба са подготвили освен голям брой награди за спечелилите, само че и са се погрижили за прелестната атмосфера по време на игрите – ще има музика, питиета и здравословни храни за феновете.

За реализирането на самодейността, целяща да стимулира младите да водят по-здравословен метод на живот се грижат 30 въодушевени студенти - доброволци от университета. Освен от университета, събитието е подкрепено финансово и материално от голям брой български компании споделящи нашите идеали.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР