Единствената българска представителка на световното първенство по лека атлетика в

...
Единствената българска представителка на световното първенство по лека атлетика в
Коментари Харесай

Мирела Демирева остана осма на световното в зала в Белград


Единствената българска представителка на международното състезание по лека атлетика в зала, което се организира в Белград - Мирела Демирева, остана на осма позиция в скока на височина.

Тя завърши присъединяване си в дисциплината по-рано от предстоящото, откакто не съумя да се оправи с височина от 192 см. През сезона тя съумя да запише резултат от 193 см.

Снимка: Reuters


Демирева нямаше проблеми на 184 и 188 см, като съумя да ги преодолее от първия път. На последната височина обаче направи 3 несполучливи опита и отпадна от борбата за медалите.

За сребърната медалистка от Рио де Жанейро това беше второ присъединяване на международен шампионат на закрито в кариерата. През 2018 година тя приключи на 6-а позиция с резултат 189 см.

Снимка: Getty Images


За първи път от 2016 година насам страната ни има единствено един представител на състезание на планетата в зала. Повечето спортисти взеха решение да пропуснат сезона на закрито и да се съсредоточат върху конкуренциите навън, които стартират след по-малко от месец.

Последната купа на България от международно по лека атлетика в зала е от Лисабон 2001 година, когато Тереза Маринова победи в тройния скок.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР