Единият вариант е силна партийна кандидатура – той. Другият е

...
Единият вариант е силна партийна кандидатура – той. Другият е
Коментари Харесай

Томислав Дончев: За кабинет търсим хора с репутация и които ...

„ Единият вид е мощна партийна кандидатура – той. Другият е фигура, която да събира по-широка социална поддръжка в обстановка, в която обществото е разграничено – по-компромисна фигура “.

Това съобщи в „ 120 минути “ по bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев ден преди приемането на мандата за сформиране на държавно управление.

 Предложението за министър-председател от ГЕРБ-СДС ще получи досието от президента Румен Радев. Според Дончев за съставянето на кабинет се е работило доста време:

„ Търсим хора, които ще бъдат публично допустими, с известност и които ще правят работа “.

„ Ние сме в обстановка, в която ме питате с чия поддръжка кабинетът може да мине. Отговорът е - с поддръжката на всички и с поддръжката на никой. Ние докарахме обстановката след двата месеца, отпуснати от президента, никакъв съдружен формат не е вероятен “, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

 Според него изкопаните пропасти сред политическите сили са дълбоки и даже да има аритметично болшинство, то няма да „ роди нищо положително “.

„ Ще създадем финален опит през идната седмица да приказваме с всички. В политиката би трябвало да има съответни планове. Това ще е още един цикъл от диалози “, уточни Томислав Дончев.

Отхвърляне кандидатурата за Шенген

 
„ Няма да излезем от обстановката, в случай че всички заедно сме разсърдени на Нидерландия. Това се дължи на две години политическо безвремие. Ние сме огромни майстори в това да убедим света, че сме най-корумпирани. Другите страни не вършат по този начин “, разяснява той.

 Гешев: Ще пожелаваме от Нидерландия доказателства за прекосяване на границата ни с 50 евро
Главният прокурор съобщи, че у нас такива данни няма
Според него позицията на България би трябвало да е твърда и сигурна.

„ Не мисля, че Рюте разяснява качеството на оградата, а 50 евро такса за прекосяване. Надявам се това да не е правилно. Съоръжението не може да спре мигрантите, само че може да помогне на служителите на реда “, добави Дончев.
Промените в
Бившият вицепремиер изясни, че машинното гласоподаване няма да изчезне.

Президентът съобщи, че е дал доста време на партиите да излязат от конфронтационната изразителност на изборите
„ Остава електронната памет. Ако има опасения, че има нещо неправилно – тя може да се ревизира. С всички кавги в Народното събрание ерозирахме доверието. В еволюцията на демокрацията сме дали опция на гласоподавателите да упражнят гласа си. Все по-малко българи се интересуват от присъединяване в изборите – това е огромният проблем “, акцентира Дончев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР