Единадесет катерачи бяха открити мъртви днес след изригването на вулкана

...
Единадесет катерачи бяха открити мъртви днес след изригването на вулкана
Коментари Харесай

Най-малко 11 загинаха при изригване на вулкана Мерапи в Индонезия

Единадесет катерачи бяха открити мъртви през днешния ден след изригването на вулкана Мерапи в Индонезия, заяви представител на управляващите, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

При починалите са открити трима оживели, а 12 души са в неопределеност, само че издирването им е краткотрайно прекъснато от съображения за сигурност.

After the solar eruptions and the giant black sunspot facing Earth, there was a major earthquake in the Philippines, and a volcano erupted in Indonesia.

With the increased Sun activity and the decreasing Earth`s magnetic field, the climate is going to get worse, and we will…
— Open Minded Approach (@OMApproach)

По време на изригването на вулкана в региона е имало 75 туристи, сподели Джоди Харяван, представител на локалната издирвателен и избавителен екип.

" Днес отново имаше известно изригване и търсенето беше прекратено ", сподели представителят на спасителите. " Твърде рисково е, в случай че продължим да търсим в този момент ", добави той.

По-рано през днешния ден от региона бяха евакуирани 49 алпинисти и доста от тях се лекуват от изгаряния, добави представителят.

" Имаше 26 души, които не са били евакуирани, намерихме 14, трима бяха открити живи, а единадесет - мъртви ", изясни на собствен ред Абдул Малик, началник на службата за търсене и избавяне в Паданг, представен от Франс прес.

Изригването на Мерапи на остров Суматра стартира в 14:54 ч. през вчерашния ден (07:54 ч. по Гринуич). Вулканът, висок 2891 метра, е избълвал пепел на височина до 3 км. Властите покачиха степента на паника до втората най-висока и не разрешиха на жителите да се доближават на по-малко от 3 км от кратера.

Видеозаписи демонстрираха голям облак от вулканична пепел в небето, а също покрити с пепел коли и пътища.

Спасителните екипи са работили през цялата нощ, с цел да оказват помощ на туристите да стигнат до безвредно място, оповестиха от Агенцията за запазване на естествените запаси на Западна Суматра.

Мерапи, чието име значи " огнена планина ", е най-активният вулкан на о. Суматра.

Индонезия се намира в зоната на така наречен " огнен пръстен " в Тихия океан и съгласно организацията по вулканологиява на нейна територия има 127 настоящи вулкана.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР