Един въпрос тормози човечеството от поколения: има ли интелигентен живот

...
Един въпрос тормози човечеството от поколения: има ли интелигентен живот
Коментари Харесай

Млечният път може да е дом на 36 извънземни цивилизации

Един въпрос тормози човечеството от генерации: има ли образован живот оттатък нашата планета?

Все още няма изрично доказателство, че извънземни съществуват някъде там, само че нови изследвания демонстрират, че нашата вселена може да бъде дом на цели 36 цивилизации от други планети . За такова изследване споделя Евронюз.

Според изследването, в случай че съществува живот на други планети, сходни на Земята, то в Млечния път могат да се намират три дузини „ интелигентни цивилизации “. Те също би трябвало да могат да излъчват сигнали в космоса по подобен метод като хората.
 

— Militant Angeleno (@militantangleno)

„ Начинът, по който ги дефинираме, е нещо като образован, рационален живот, който комуникира посредством технологии като радиовълни, лазерна, оптична светлина, стигаща до космоса като от нашите градове, нещо такова… “, сподели Кристофър Конселис, професор по астрофизика в Нотингамския университет и съавтор на изследователска книга, оповестена в „ Astrophysical Journal “.

Констатациите зависят от редица догатки.

" Основното пресмятане включва това кои звезди в нашата вселена могат да бъдат задоволително остарели, с цел да могат да поддържат живот ", сподели Конселис.

" Знаем по какъв начин се е образувал животът на Земята и нашата лична слънчева система. Знаем какъв брой време е лишило. Знаем какъв тип метали имаме. И в случай че погледнем кои други звезди в нашата вселена имат тези свойства, можем да достигнем до това число ", изясни той.
 

— Snake Plushkitten: Escape from Twytter (@justplncate)

Е добре, за какво тогава още не сме срещали различен живот? Това е въпрос от десетилетия, прочут още като „ парадокса на Ферми “ .

Конселис подозира, че е по този начин, тъй като тези типове общуващи цивилизации са " доста редки " и животът им не е доста дълъг.

" Така че ние просто още не сме съумели да ги засечем. И те не са съумели да ни засекат, тъй като ние излъчваме радиовълни в галактиката от към 100 години “, сподели той.

" Просто те са толкоз далече… ", добави той, прогнозирайки, че ще са нужни " хиляди години ", с цел да доближат до тях радиосигналите от Земята.
Е, както се споделя в обичания на всички киномани филм „ Досиетата Х “ – „ истината е някъде там “!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР