Един от водещите съвременни български фотографи, работещи с наративна фотография

...
Един от водещите съвременни български фотографи, работещи с наративна фотография
Коментари Харесай

С фотолентата си Веселина Николаева надниква в интимността и стига до конфронтация

Един от водещите модерни български фотографи, работещи с наративна снимка - Веселина Николаева, подрежда в Галерия Синтезис 21 портрета и 2 пейзажа в галерия, озаглавена Lucid Eyes . Откриването е на 13 май от 16:00 ч.

„ Доверието е в основата на целия план. Портретите надникват в интимния свят на индивида, а точно за тази цел е належащо доверие “, изясни в студиото на Радио София Веселина Николаева .

Хората, които са снимани, гледат към публиката, само че гледат и към себе си. Гледат със успокоение и неприкритост, с ясни очи (Lucid Eyes).

„ Снимала съм хора, които са разнообразни, които са забавни и ме вълнуват. Някои са мои познати. Хора от моя свят. Портретът се прави от снимания, не от мен. Аз просто съм индивидът с самообладание, който би трябвало да улови погледа. И  резултатът е значим, само че процесът е неповторимо прекарване “, добави още авторката.

И изясни, че е работила с уред от най-старите, с фотолента, а принтовете са големи и с размерите и облиците могат да предизвикат разнообразни усеща у феновете.

Научете повече за Веселина Николаева и идната й галерия от диалога.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР