Един от спрените реактори на АЕЦ Запорожие е включенУкрайна съобщи,

...
Един от спрените реактори на АЕЦ Запорожие е включенУкрайна съобщи,
Коментари Харесай

Един от спрените реактори на АЕЦ Запорожие е включен

Един от спрените реактори на АЕЦ " Запорожие " е включен

Украйна заяви, че Запорожката атомна централа още веднъж създава електрическа енергия след рисковото спиране и обстрелите, за които Киев упреква съветските военни.

Според съветската страна жителите на близкия до станцията град Енергодар са призовали Международната организация за атомна сила да принуди украинските войски да спрат ударите в региона.

Един от спрените реактори на Запорожката атомна станция е включен към електропреносната мрежа, оповестиха през вчерашния ден от украинския оператор " Енергоатом " и увериха, че няма проблем с работата на оборудването и системите за сигурност, предава

Първото в историята цялостно изключване на най-голямата АЕЦ в Европа от енергийната мрежа се дължи на развалени делекопроводи. То още веднъж провокира световна угриженост от нуклеарен случай и следващите обвинявания сред Москва и Киев, продължаващи седмици наред с главен въпрос кой нападна региона на станцията, завладяна от съветските войски след нашествието.

Вчера още веднъж е имало обстрел - снаряди са попаднали в региона на хранилището за радиоактивни изотопи, твърди съветската страна.

Администрацията на Енергодар оповестява, че в региона на атомната станция обстановката е сериозна и жителите на града са подписали намерено писмо до управлението на Международната организация за атомна сила да принуди Киев да приключи ударите.

От своя страна президентът Володимир Зеленски прикани интернационалните организации да принудят съветските военни да изоставен територията на Запорожката АЕЦ. Вашингтон настоя Русия да одобри въвеждане на демилитаризирана зона към обекта.

Следващата седмица там е планувана задача на Международната организация за атомна сила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР