Един от широко разпространените неизбежни житейски факти е, че с

...
Един от широко разпространените неизбежни житейски факти е, че с
Коментари Харесай

Мозъкът не намалява скоростта на обработка до 60 г.

Един от необятно публикуваните неизбежни житейски обстоятелства е, че с напредването на възрастта мозъците ни работят по-бавно. Но преди година бе оповестено изследване, основано на данни от над 1 милион души, което твърди, че скоростта, с която човешкият мозък обработва постъпилата в него информация, не се трансформира до 60-годишна възраст, написа The Guardian.
Хората стават по-предпазливи с придвижване на възрастта, забавят темповете, стопират образованието си и креативните си действия и това може да изясни за какво доста проучвания настояват, че скоростта на умствена обработка доближава пик на към 20-годишна възраст и претърпява непрекъснат спад от този миг нататък. Оказва се, че това напълно не е по този начин.
Публикацията на учени от университета в Хайделберг в списанието Nature Human Behavior употребява данни от 1 185 882 участници на възраст от 10 до 80 години в плана Implicit на Харвард - онлайн инструмент за събиране на данни и образование на хората по отношение на предразсъдъците, които имат за пола, расата, възрастта и други характерности.
Развитието и жизнеността на човешкия мозък не са характерности, които могат да бъдат изрично открити. Историята го е доказвала, потвърждава го и в наши дни. Ето няколко образеца:
Марк Порций Катон, римски сенатор - научил гръцки език на 80 години.Сократ на 70 години се е научил да свири на разнообразни музикални принадлежности.Микеланджело Буонароти основава най-значимите си произведения към 80-те си години.Гьоте приключва втората част на „ Фауст “ малко преди да напусне този свят - на 82 години.80-годишен е немският историк Леополд декор Ранке, когато стартира да диктува първи том на неговата „ История на света “.Исак Нютон умира на 84 години - до сетния си мирис е бил зает с трудовете си и службата си в монетния двор.Лев Толстой на 82 години с изключение на, че още пишел, косял ливадите с такова движение, че младите косачи трябвало да го догонват. В дълбока напреднала възраст е карал зимни кънки, велосипед, яздил е кон и е можел над 40 пъти да кляка на един крайник.Композиторът Игор Стравински е творил до гибелта си на 88 години.Френският стихотворец Пиер-Жан дьо Беранже е работил до края на живота си на 77 години.Виктор Юго - до 83.Академик Иван Павлов - до 87.Древногръцкият драматург Софокъл - до 90 години.Бърнард Шоу творил до 94 години.
„ Не вярвайте на всичко, което чувате, дори в случай че гласът е във вашата глава “ - поучава известният психиатър Даниъл Еймън. Най-високите летви и трудности в живота си ги сътворяваме самите ние. Счупете ги. Душата ни и вътрешната ни сила нямат възраст. Докато сме живи - можем да вървим напред и да се развиваме. Не чакайте по-добри времена. Най-доброто време е в този момент - без значение на какъв брой години сте. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР