„Един от приоритетите на Министерство на земеделието е устойчивостта на

...
„Един от приоритетите на Министерство на земеделието е устойчивостта на
Коментари Харесай

Зам.-министър Бурджев: Един от приоритетите на МЗХГ е устойчивостта на веригата на предлагане на храни

„ Един от целите на Министерство на земеделието е устойчивостта на веригата на предложение на храни, посредством стимулиране на производството на фермерски артикули и съкращаване на веригите на доставки, за да се защитят оптимално ползите на българските производители “. Това съобщи заместник-министър Стефан Бурджев на първия панел на четвъртото издание на конгрес „ Отговорни производители “, проведен от списание „ Мениджър “.

Той уточни, че решаването на въпроса за устойчивото произвеждане и ползване на храни значи освен гарантиране на сигурността на доставките на храни, само че и насърчаването на по-екологосъобразни, по-устойчиви, по-здравословни и по-справедливи системи за произвеждане на храни.

„ В актуалната усложнена конюнктура и с оглед гарантиране на продоволствената сигурност е от значително значение да се вкарат ограничения за минимизиране на рисковете от дефицит на хранителни артикули, заради нарушение на действието на интернационалните и европейските снабдителни вериги и систематичните опасности по отношение на рецесията с Украйна “, добави още аграрният заместник-министър.

Заместник-министърът на земеделието съобщи, че е от огромно значение е координирането на нужните ограничения от страна на държавите-членки с оглед възстановяване на комерсиалните потоци и доставянето на артикули и храни.

Стефан Бурджев показа, че българският консуматор от ден на ден се ориентира към храните, които са артикул на родното земеделие, отглеждане на животни, лов на риба и аквакултури, което ги свързва с пример за качество.

„ Министерство на земеделието е утвърдило положителни практики за поддръжка на производството на съществени групи храни от български производители и улеснение на достъпа на потребителите до локална и устойчива продукция “, разгласи заместник-министър Бурджев, като добави, че задачата им е да бъдат събрани на едно място позитивни образци за положително партньорство сред бизнес оператори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР