Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар,

...
Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар,
Коментари Харесай

Един от павилионите на мястото на токовия удар, убил момче, продължава да функционира

Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар, който умъртви момче в столицата, още веднъж работи.

Това откри инспекция на bTV след зрителски сигнал.
Снимка: bTV
Сряда заран - обектът върху парцела на болница “Свети Иван Рилски” обслужва клиенти. Павилионът се намира до този, чието електрозахранване умъртви човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София разгласи, че подаването на ток е в нарушаване.

Снимка: bTV

„ Проверката засягаше всички обекти, които са на тротоара на болница „ Свети Иван Рилски “, проверихме всички тях, инспекцията сподели нарушаване при слагането и употребата на всеки един от тях “, сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Питаме общинската администрация за какво обектът работи. Малко след позвъняването ни, към 15 ч. павилионът затвори. Не отвори и на идната заран.

Снимка: bTV
От общината обявиха, че са издали инструкции към регион " Триадица " в 7-дневен период да сформират констативни протоколи за унищожаване на обекта, само че такива към този момент не са получили. От " Триадица " пък настояват, че процедурата по унищожаване се преценява с следствието на прокуратурата.
Снимка: bTV
" Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на в двора на болничното заведение, действа в прорез със Закона… На осъществената през днешния ден инспекция бе установено, че комерсиалният обект се експлоатира от нова компания. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде
предписан отвод. "

От компанията –собственик на обекта обявиха за БТВ, че са закупили бизнеса преди месеци, а павилионът съществува близо 10 години и по старите законови условия е бил безупречен. Обясниха, че в този момент още веднъж затварят, само че краткотрайно, след позвъняване от болничното заведение. Оттам отхвърлиха коментар.

Вижте цялата позиция на регион " Триадица " на идната страница.
1 2

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР