Един от най-знаковите български футболисти от близкото минало Пламен Гетов,

...
Един от най-знаковите български футболисти от близкото минало Пламен Гетов,
Коментари Харесай

Легендата Пламен Гетов празнува 60-годишен юбилей

Един от най-знаковите български футболисти от близкото минало Пламен Гетов, през днешния ден чества своя 60-годишен празник. Известният с головете си от директен свободен удар техничар е роден на 4 март 1959 година в Сунгурларе.
 Стойчо Младенов на 60 години: Създадох семейство, построих къща, в този момент огромната ми тръпка са внучките
Между 1979 и 1988 година свети с фланелката на Спартак (Плевен), което го трансформира в емблема на плевенския футбол. През есента на 1988 година е част от звездния тим на ЦСКА, в който са бъдещи международни звезди като Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любослав Пенев и Трифон Иванов. Става първенец с " армейците ", въпреки че не приключва сезона на стадион " Народна войска ".

Следват няколко години в Португалия и завръщане у нас с фланелката на Етър. През 1992 година Маестрото минава в Левски и става първенец на България със " сините ". Нещо повече - през същия сезон техничарят печели голмайсторския приз в " А " група с 26 точни попадения. Това е втора голмайсторска купа за Гетов в елита, откакто е изпълнител №1 и през 1985 година със Спартак (Пл).

Заради мощните му игри за Левски е определен за Футболист №1 през сезон 1992/1993 година.

Завършва кариерата си в Шавеш след още един изтъкнат сезон в " А " група - с екипа на Шумен (1993/94). За националния тим има 26 мача и четири гола, като взе участие на Световното състезание в Мексико през 1986 година и има един гол.

Пламен е женен за многократната републиканска шампионка по конен спорт Ива Гетова. Имат две деца - Мария и Божидар.

Ветераните на Спартак са подготвили безценен подарък за своя водач – плакет, осведоми infopleven.com.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР