Един от най-великите тенисисти в историята на тениса обяви край

...
Един от най-великите тенисисти в историята на тениса обяви край
Коментари Харесай

10 малко известни факта за Роджър Федерер

Един от най-великите тенисисти в историята на тениса разгласи завършек на кариерата си. Носителят на 20 трофеи от  Големия шлем Роджър Федерер показа, че шампионатът идната седмица ще му бъде последният. Федерер показа в обществените мрежи прощално обръщение, с което приключва спортната си активност на 41 години. „ От всички блага, които тенисът ми е предоставял през годиините, най-великият, без подозрение, бяха хората, с които се срещнах в професионалния ми път: другари, противници и най-много почитателите. ” - написа в посланието Маестрото.

„ Посланието на тялото ми е доста ясно. Аз съм на 41 години. Изиграл съм повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнасяше с мен по-великодушно, в сравнение с в миналото съм си мечтал, по тази причина в този момент би трябвало да осъзная, че е време да прекрая професионалната си кариера. ” - написа още Федерер. Laver Cup в Лондон идващия уикенд ще бъде последният му шампионат като професионален тенисист.
 10 аргументи за какво българското учебно заведение би трябвало да се унищожи (или реформира из основи) 15 септ 2022 | Съдейки по моментите, когато се приказва за обучение, е мъчно да се допусна, че българите считат образованието...
 
               

Когато мислите за Роджър Федерер, класата, елегантността и славата от остарялата школа са това, което идва на разум, освен поради триумфа му на корта, само че и поради чистата воля и отдаденост, на които той е въплъщение.

Казват, че Роджър Федерер е съвършената композиция от тенис величия като Пийт Сампрас, Бьорн Борг, Джон Макенроу, Джими Конърс, Борис Бекер и Артър Аш, и освен това, доста по-добър и най-хубавият от всички. Роджър Федерер заемаше място номер 1 в класацията на Асоциацията на професионалните тенисист рекордните 302 седмици. Започнал да играе тенис на 8 години, той  се отличава с прецизна техника, самообладание и успокоение.

 
               

Вижте 10  забавни обстоятелството, които евентуално не сте знаели по-рано за изключителния Роджър Федерер.

1   Роджър Федерер има двойно поданство в Швейцария и Южна Африка, защото майка му е южноафриканка, а татко му е швейцарец.

2 За да сътвори кариера в тениса, Роджър Федерер прави компромис с образованието си на 16-годишна възраст.

3 През 2017 година Роджър Федерер стана първият жив швейцарски жител, изобразен на швейцарска марка и също по този начин има улица, кръстена на него, Allee Roger Federer in Biel.

След като завоюва първата си купа от Уимбълдън, Роджър Федерер получи дойна крава, която назова Жулиет.

През 2003 година той основава „ Фондация Роджър Федерер “, с цел да помогне на деца в неравностойно състояние, като им даде достъп до спорт и обучение. Той също по този начин е дипломат на УНИЦЕФ и сега работи с държавното управление на Хаити за обезпечаване на вода и санитарни уреди.

6 Бил е вегетарианец до 14-годишна възраст

 Роджър Федерер се опълчи на равното възнаграждение за дамите играчи, защото вярваше, че времето, което мъжете прекарват в тренировки, в никакъв случай не може да бъде съпоставено с това на  жените.

8 Въпреки че е известно име по света, Роджър Федерер е определен единствено за 7-ия най-известен жител на Швейцария през 2012 година Според анкета на Гугъл, той е класиран доста по-ниско от френскоговорящия артист на Швейцария на име Бастиан Бейкър.

9 Първата му купа на Уимбълдън не е  2003 година, както мнозина считат, той всъщност  печели купата в младежка категория през 1998 година, пет години по-рано.

10  В Швейцария е наложително всеки жител да се причисли към военната работа, само че Роджър Федерер  е освободен от това обвързване, тъй като страда от проблем с гърба.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР