Един от най-важните таланти ще класира деветият национален конкурс с

...
Един от най-важните таланти ще класира деветият национален конкурс с
Коментари Харесай

Приказка в сегашно време е темата на националния литературен конкурс - Култура

Един от най-важните гении ще класира деветият народен конкурс с тематика „ Приказка в настоящо време “ - геният да се живее в приказка. „ И децата покоряват светове. Покажи, че можеш “, приканват уредниците от фондация „ Шанс за децата и природата на България “.

По думите им тематиката провокира младите пишещи хора в страната да употребяват своето въображение, като съчетаят фантастичното и приказното с актуалността на съвременността. В състезанието могат да вземат участие създатели на възраст сред 15 и 20 години. Те би трябвало да изпратят своя приказка, която не е оповестена.

„ За любовта към приказките имаме вяра, че възрастта не е от голяма важност, по тази причина насочваме провокация към младежите да се извърнат към детето в себе си и да сътворят на хартия един баснословен актуален свят “, разяснява Лилиана Славова, ръководител на „ Шанс за децата и природата на България “.

Крайният период за изпращане на творбите е 15 януари, а финалистите ще бъдат оповестени на 6 февруари.

Победителите се избират от тричленно жури. Негов ръководител е журналистката, актриса, продуцент и преводач Искра Ангелова. Тя е приключила българска лингвистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, откакто печели Националната олимпиада по литература. Учила е актьорско майсторство в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ” и има магистратура по телевизионна и радио публицистика от университета „ Емерсън " в Бостън. Фулбрайтов специализант, Ангелова е работила като продуцент в утринния блок на националната телевизия CBS в Ню Йорк, като сценарист, основен редактор и водещ в утринните блокове на бТВ и Нова телевизия. Създател и създател е на авторски телевизионни формати, измежду които е обичаното и известно културно токшоу „ Нощни птици “ по Българска национална телевизия, което тя прави 14 години за Обществената телевизия.



В журито е и писателката и преводачка Елена Павлова. Тя има 11 оповестени книги под свое име или псевдоним. Участва също в алманаси и сборници. Сред феновете на книгите-игри е позната като Върджил Дриймънд и има над 25 издания.



Третият член на журито е Добрина Топалова, спечелила влиятелната национална премия " Даскал Ботьо Петков " за 2018 година Тя е създател на няколко монографии, изявления, рецензии, проучвания и публикации.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР