Един от най-важните и в същото време щекотливи въпрос при

...
Един от най-важните и в същото време щекотливи въпрос при
Коментари Харесай

Седем мита за заплатата На какво да обърнем внимание



Един от най-важните и в това време щекотливи въпрос при събеседване е този за заплатата, а точно: нейният размер, своевременното й погашение, опциите за увеличение. Немалко са чиновниците и служащите с дълъг стаж и огромен опит, които обитават в плен на стандарти по отношение на трудовото заплащане. Специалисти от украинския кадрови портал HeadHunter обобщават главните легенди за заплатата и дават препоръки на какво да обърнем внимание по въпросите на заплащането на труда.

Мит №1: Нямам опит, по тази причина не мога да диктувам изискванията

Не можете да диктувате условия, обаче можете да обявите желанията си и това даже е целесъобразно. Помнете: в случай че са ви предпочели за изявление това значи, че са заинтересувани от вас, т.е. на събеседването като най-малко ще ви изслушат. Ако желанията ви са в границите на това, което компанията може да си разреши, за какво да не се споразумеете.

Мит №2: Докато не изникнат други оферти, ще се съгласявам на всичко, единствено и единствено да имам работа

Разбира се, различно предложение за работа постоянно дава по-голям късмет за по-добри условия и по-важното – за по-голяма убеденост в себе си. Но даже и да няма такива оферти, не се тормозете да питате: даже и работодателят да ви откаже нарастване на заплатата, нищо не губите.

Мит №3: Дават задоволително висока стартова заплата – какво значи това?

Това може да значи, че не сте се дооценили вярно и мощно сте занижили персоналните си упования. Все отново поискайте покачване най-малко с 10%, в случай че не желаете да работите наедно с всички, а да вземате по-малко.

Мит №4: В икономическа рецесия сме, добре че най-малко не понижават заплатата

Не е по никакъв начин елементарно да се намерят положителни експерти, а по време на рецесия е още по-трудно Не забравяйте това!

Мит №5: Интернет ще ми подскаже по какъв начин вървят заплатите

Може и да ви подскаже, само че стойностите са мощно ориентировъчни. Ето за какво се поинтересувайте от по-надеждни източници за междинното заплащане за вашата позиция, да вземем за пример посредством познати, професионални клубове, обществени мрежи, организации за наемане на фрагменти.

Мит №6: Жената априори получават по-малко от мъжете

Истинският професионализъм не познава пол. Отказът от увеличение на заплатата по сексуален симптом е дискриминация и " плаче " за съответните инстанции.

Мит №7: Веднъж ми отхвърлиха – да не нахалствам

А би трябвало! Преговорите са двустранен информационен развой. Може шефът ви да оцени вашата интензивност и да ви предложи покачване. Или пък евентуалният шеф да означи способността ви за увещание и да ви предложения на позиция по-висока от първичната.

И, още един съвет – постоянно искайте повече от това, което разчитате да получите. За работодателя желанието да икономисва е естествено, по тази причина и равнището на заплатата при събеседването може да бъде понижено 5-10%. Поискайте точно повече от това, с цел да завършите договарянията позитивно за вас. Ако пък от дълго време работите в една компания и считате, че заслужавате покачване – поискайте +20%, с цел да получите в последна сметка 10%.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР