Един от най-важните аспекти в живота на един артист е

...
Един от най-важните аспекти в живота на един артист е
Коментари Харесай

Добрата работна среда отключва творчеството в EGT Digital

Един от най-важните аспекти в живота на един актьор е средата, в която той твори. Тя може да бъде източник на ентусиазъм, успокоение, креативност и благоприятни условия за развиване. В EGT Digital са изцяло наясно с това и са основали работна атмосфера, която въодушевява техните актьори да разкрият своя цялостен капацитет.

Българската софтуерна компания основава съвременни софтуерни решения за iGaming промишлеността, а цялостните им разработки се случват „ in-house ”, което ще рече, че разполагат с многообразие от гении, обхващащо всички аспекти на работата – от програмисти с разнообразни профили до надарени художници, аниматори и дизайнери, занимаващи се с 2D, 3D и видео обработка.

Дигиталните артикули на компанията са заели водеща позиция в бранша в България и в този момент приоритет са интернационалните пазари, където триумфите не закъсняват.

EGT Digital слага фокус върху хората, което значи, че влага в чиновниците си като основава отлични условия за тях. Подкрепя гъвкавото работно време и отдалечената работа. Стреми се да поддържа здравословен баланс сред работата и персоналния живот на хората си, само че това не е всичко. Професионалното развиване е доста значим аспект. Обучения, на практика занимания, креативен начинания и моменти за развлечение, са единствено част от опциите, с които всеки разполага. Добрата връзка тук е основна. Тиймовете си оказват помощ, обменят хрумвания и ентусиазъм, на въпросите се дава отговор и се търси бързо решение, тъй като всички се усещат част от екипа. В компанията работят над 500 надарени и амбициозни експерти. Всеки от тях е неповторим и носи със себе си своята персонална история и креативен капацитет. Вижте повече за отворените позиции на EGT Digital и открийте освен вълнуваща работа, само че и поддръжка в това място за развиване и достижения.



Снимка: Мариана Стоичкова-Айзaксън

Съвсем неотдавна компанията провежда и първата си галерия, отдадена на креативните гении. Темата имаше за цел да разкрие артистите отвън рамките на техните професионални отговорности. Лични истории, усещания и страсти бяха образно показани в микс от съвременни и типичен техники за изобразяване, целящи да разкрият персоналния свят на всеки участник. След като ги видяхме, се убедихме за какво хората тук са по този начин решени да основават нещо извънредно. 

Над 40 произведения се трансфораха в прозорци към свят на творчество и професионализъм, който ще се опитаме да опознаем дружно. Поговорихме с някои от участниците, с цел да разберем какво ги стимулира да бъдат част от EGT Digital и какви благоприятни условия дава това за кариерното и артистичното им развиване. 



Снимка: Мариана Стоичкова-Айзaксън

Пламен, който цялостни душите с същинско изкуство

“Изложбата ни показва освен като основатели на игри или картини, а като хора. ”

Пламен има задълбочени знания в региона на двуизмерния дизайн за игри и мощна пристрастеност към изкуството. 

Всъщност, Пламене, каква е историята зад изложбата и по какъв начин се свързва с работата ви като екип?

Историята зад изложбата е обвързвана със света на изкуството и естетиката в нашата компания. Като екип, работим дружно и споделяме общи условия и полезности. Въпреки че множеството от нас сме другари и се забавляваме дружно, това, което ни сплотява, е нашето естетическо виждане.

Изложбата ни показва освен като основатели на игри или картини, а като хора. През изложбата имаме опция да се срещнем по-добре с сътрудниците си и да забележим тяхната креативна работа отвън работната среда. Без значение дали рисуваме с бои или цифрово, намираме време за изложение, тъй като за нас това е значимо.

Важно е да отделяме време за това, което ни вълнува и ни въодушевява, тъй като това ни оказва помощ да се развиваме като създатели и да сътворяваме неща, които влияят на хората към нас. Всеки от нас има неповторим принос към изложбата и това, което я прави специфична, е съчетанието от разнообразни гении и изкуства, които се срещат и взаимодействат на едно място.

Как компанията ви поддържа и предизвиква креативния развой?

Компанията ни поддържа и предизвиква креативния развой, като се концентрира върху структуриране и ориентиране на вниманието на артистите към съответните условия. Имаме ясна конструкция, която ми харесва като представител на зодия Козирог. Това оказва помощ да се избегне объркването и насочва вниманието на артистите към съответните задания.

Сега се появяват все по-кадърни хора, които освен че внасят своите хрумвания, само че и черпят ентусиазъм и познания един от различен. Това не е просто работа дружно, а взаимно обменяне на хрумвания и сила. Така имаме непрекъснато развиване и наличие на млади, надъхани и изобретателни хора, които са тук не инцидентно, а поради своя гений.

Целият развой в компанията е добре проведен, което води до ред и независимост. Това ни оказва помощ да управляваме креативния безпорядък като актьори и да се фокусираме върху дилемите си. В резултат на това се реализира дейно потребление на времето и ресурсите.

Така компанията сполучливо поддържа креативния развой, като съчетава конструкция и независимост, ентусиазъм и ориентиране, и основава подобаваща среда за артистично развиване и нововъведения.

Каква е твоята професионална и изобретателна история, която те докара до изложбата?

Всичко стартира през далечната 2011 година. В началото работех в компанията „ майка “, както ние назоваваме EGT, където се занимавах с 2D дизайн за игри. От 2020 година съм в EGT Digital, където не преставам да се занимавам с двуизмерен дизайн за игри, рисувайки фонове, знаци и лога. Извън работа, заниманието ми е рисуването, за което си имам обособен ъгъл у дома, където се развличам с платното, четките и боите.

Освен това, ползата ми към изкуството и рисуването се появи още в детството ми. Бях впечатлен от Драго Шолев, който беше доста надарен художник и карикатурист, а в този момент и режисьор. Той ме въодушеви да стартира да рисувам и сътворявам свои герои. Участвах в кръжок и по-късно в художествената гимназия се концентрирах върху живописта. След това аплайвах анимация в НАТФИЗ, само че не бях признат. Вместо това взех решение да се занимавам с анимация в едно студио в Пловдив, където правех класическа анимация. Впоследствие, обаче, разбрах, че моят същински интерес е да рисувам и да сътворявам герои, без да ги анимирам.

Затова се завърнах към това, което върша най-добре – рисуването. Постъпих във Великотърновски университет, където приключих компетентност „ Живопис “. След като завърших образованието си стана напълно ясно, че рисуването е моят път и това, което желая да върша.

Участвах в няколко общи изложения, в това число една взаимна галерия с моята брачна половинка, която също е художник. Тя работи с акварел, аз - с акрил. 

Каква роля има изкуството в работата ти и по какъв начин го включваш в планове и артикули?

Изкуството играе значима роля в моята работа. Създавам неповторими и привлекателни графични детайли, интегрирам естетиката на компанията и се стремя да давам отговор на потребностите и провокациите на плановете. Опитът ми оказва помощ да сътворявам нещо ново и потребно, без да се лутам. Креативният развой за мен е да съчетая опциите с условията и да доближи до удовлетворяващи резултати.

Какво е най-важното умеене, което си придобил от занимаването с изкуство и по какъв начин го прилагаш в работата си в компанията?

Бързина и комбинативност. В работата ми в компанията, тези умения ми оказват помощ да бъда ефикасен и работлив в основаването на графични детайли и образни решения. Способността да работя бързо и да комбинирам разнообразни хрумвания и техники ми разрешава да се приспособявам към условията на плановете и да отпущам качествени резултати в къси периоди. Това умеене също по този начин ми оказва помощ да бъда изобретателен и новаторски, като намирам ексцентрични решения и сътворявам неповторими графични детайли.

Какво би желал да предадеш посредством твоите произведения?

Стремя се да предам и да вложа страстта си. Виждам картината като израз на страстта и в случай че съумея да пресъздам тази страст, то значи съм постигнал задачата си. За мен изкуството е метод да приказвам, като желая да направя всяка моя картина да споделя история, да притегля страстите на фена. Обичам разнообразието от стилове и техники, като доста от тях ми разрешават да показвам себе си и своите страсти.

През годините развих и пристрастеността ми към рисуването на коне. Въпреки че преди в никакъв случай не съм рисувал кон, това провокира интерес в мен. Когато нарисувах първия си кон, нещо се промени в мен. Започнах да чувствам неща, които преди не бях осъзнал. Сега мога да кажа, че конете станаха моята пристрастеност, а през последните 10 години се любувам да ги рисувам.

Когато сътворявам неща, които доста хора могат да видят и се вълнуват от тях, се усещам благополучен човек. Искам да доближи до хората и да предизвикам в тях страсти, да ги накарам да размислят и да се свържат с моите произведения. Това е най-голямото ми предпочитание – да предам страстта си и да вълнувам другите.

Кои са твоите основни източници на ентусиазъм?

За мен вдъхновението е основно и идва от моите страсти. Като прочувствен човек, основаването на картини е миг, в който съм напълно. Важно е да работя върху една картина в съответния миг, тъй като в противоположен случай изгубвам връзка с страстта, която съм желал да пресъздам. В моите произведения има и по-мрачни трендове, които отразяват характерни интервали и настроения. Рисуването е самобитна терапия за мен, като всичко останало избледнява сега, в който сложа боите върху платното.

Каква роля има изкуството и творчеството в живота ти? Как те ти въздействат професионално и персонално?

Изкуството е моят живот!

Каква е ролята на изкуството в компанията ви като цяло? Разбрахме, че в изложбата са се присъединили над 40 индивида.

В компанията ни изкуството играе значима роля. Всички ние сме надарени художници и изобретателни хора, които внасяме своите умения и визии в работата ни. Освен нас, има и други надарени хора в компанията, само че може да има разнообразни аргументи, заради които не желаят да се разкриват или излагат обществено своите произведения. За нас е значимо да въодушевяваме и да демонстрираме нашите картини на другите. Посещаването на изложения е отличен метод да видиш какво влияние имат нашите произведения върху публиката. Подобно на посещаване на спектакъл, изложбите ни дават опцията да напълним душата си с страсти и да създадем връзка с публиката. 

Това е като да си пълним душата с същинско изкуство.



Снимка: Мариана Стоичкова-Айзaксън

Не пропускайте идващите изявленията на хората, които ще ви вдъхновят да мечтаете и да постигате повече и които ще ви отведат във вълнуващия свят на.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР