Един от най-страшните символи на Хелоуин са призраците. Но има

...
Един от най-страшните символи на Хелоуин са призраците. Но има
Коментари Харесай

Ето една инициатива срещу замърсяването с пластмаса, в която трябва да се включите!

Един от най-страшните знаци на Хелоуин са призраците. Но има нещо доста по-плашещо от тях — замърсяването с пластмаса, което всекидневно витае към нас. 

Пластмасата е артикул, който умерено можем да определим като извънреден, тъй като, тъкмо като съществата от историите на ужасите, тя не изчезва. Разграждането ѝ лишава стотици, даже хиляди години, което я прави на практика безконечна и непоклатима зла мощ.  Едно от най-ясно изразените проявления на пластмасата са найлоновите торбички, забележителна част от всекидневието както на световното общество, по този начин и на българското.

Въпреки че по публични данни разпространяването на пластмаса за еднократна приложимост е намаляло, всеки българин употребява приблизително по 180 найлонови торбички годишно, което е с 80% повече от останалите поданици на Европейския съюз.

„ Призраците не са същински. Замърсяването с пластмаса е. “ 

Тази плашеща статистика сплоти Smart Pack и креативната организация NEXT-DC към основаването на хелоуинската самодейност „ Призраците не са същински. Замърсяването с пластмаса е “, която започна преди Вси Светии,  осведоми за казуса със замърсяването с пластмаса, кара ни да се замислим кое е същински страшното и въодушевява интензивно деяние, водещо към позитивна смяна.

Smart Pack е компания, която специализира в производството на биоразградими, компостируеми и наторяващи почвата опаковки, които съдържат възобновим полимер. Чрез новаторски технологии и предпочитание за позитивна смяна компанията способства за стабилно произвеждане и развиване.  

Как да се включим

С помощта на статуи на призраци от екологични торбички (които видяхме и на първият Чудовищен фест) Smart Pack и NEXT-DC комбинираха духа на Хелоуин с обръщение за належащата потребност от битка против замърсяването с пластмаса. Скулптурите са създадени от 100% биоразградими и наторяващи почвата торбички от Smart Pack, нискоенергийни LED светлини и рамки за многократна приложимост, което свежда отпечатъка на акцията върху околната среда до най-малко. Освен с значима информация, призраците се появиха директно преди коледния интервал на консумация и с апел за понижаване на използването на найлонови торбички и преработване на еднократната пластмаса.  

Можете да дарите своите остарели найлонови пликчета във краткотрайните пунктове: 

 - бул. " Цар Освободител " 27, до 10 ноември

- Sofia Ring Mall, до края на  ноември

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР