Един от най-съвременните в света ватнови мостове с три опори

...
Един от най-съвременните в света ватнови мостове с три опори
Коментари Харесай

Мост за $1.7 млрд. бе открит в Шотландия

Един от най-съвременните в света ватнови мостове с три опори с височина 207 метра - Куйнсфери кросинг - на стойност 1.35 милиарда лири (1.7 милиарда долара) бе открит за придвижване.

Мостът над река Форт, който е дълъг 2.7 километра и чието строителство лиши шест години, свързва шотландската политическа и културна столица Единбург със североизточната част на Шотландия. Той замества като съществена транспортна автомагистрала популярния мост Форт бридж, посочи Би Би Си.

Проектираният период на употреба на моста е 120 години, добавя Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Поставените на най-различни сектори от моста сензорни сензори ще оказват помощ за справяне с зародили проблеми.

В понеделник, 4 септември, се чака кралица Елизабет Втора публично да открие моста. Това ще стане тъкмо 53 години, откакто тя откри неговия предходник - Форт бридж, който по-късно ще се употребява изключтелно за публичния превоз.

Преди него в далечната 1890г. е открит различен мост Форт бридж. Оцветен в алено и разгласен за обект на международното културно завещание, железопътният мост е първата огромна стоманена структура във Англия.

Куйнсфери кросинг е най-големият инфраструктурен план на Шотландия от едно потомство насам, разяснява " Ройтерс ". В света няма по-дълга сходна структура. Тя се издига на 210 метра над равнището на прилива, а специфични загради пазят колите от мощните ветрове, присъщи за Форт.

В моста са вложени 35 000 тона стомана и 150 000 тона бетон. Срокът за строителство бе надхвърлен с 10 седмици, само че разноските бяха понижени по отношение на проектите с 235 милиона паунда.

 Мост за.7 милиарда бе открит в Шотландия
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР