Един от най-популярните съвременни артисти, световноизвестният британски художник на графити

...
Един от най-популярните съвременни артисти, световноизвестният британски художник на графити
Коментари Харесай

Banksy се появи в Украйна - вижте как!

Един от най-популярните модерни актьори, световноизвестният английски художник на графити с псевдонима Banksy удостовери в Instagram, че рисува в Украйна. Той разгласява три изображения на стенописа на гимнастичка, която прави стойка с ръце върху парчета от панелен блок след съветския обстрел и окупация, с надпис, който просто гласи: „ Бородянка, Украйна “.  

BBC напомня, че видяните в последно време графити в Кийв и близките обитаеми места провокираха спекулации, че анонимният художник рисува в Украйна, както се и оказва (). 
 F-16 за страните, които дават на Украйна остарели руски изтребители 11 ноем 2022 | Нидерландското правителство е готово да даде изтребители F-16 на страните, които дадат своите руски...
 
               

Бородянка беше едно от най-тежко засегнатите места от съветските бомбардировки над Украйна директно след нашествието на 24 февруари.  Градът, разположен на към 48 км северозападно от столицата, беше окупиран от съветските бойци в продължение на седмици в началната фаза на войната и беше освободен през април. Мащабите на разрушенията в градчето бяха ужасяващи 90% от централната част беше превърната в руини, а . Европа и Съединени американски щати обвиняват Русия във военни закононарушения след откриването на в всеобщи гробове.  

Banksy стана културна икона с присъщото си улично изкуство и с тоталната си анонимност. Графитите му могат да бъдат нехайно подробни в детайлите или сурово опростени, постоянно се появяват през нощта и трансформират стената на някоя постройка в картина с персонални, политически или обществени послания.
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР